5 трав. 2021 12:57

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Новини компаній
0

150

0

Виправлення прикусу у дорослих: що пропонують ортодонти центру Porcelain?

Виправлення прикусу у дорослих: що пропонують ортодонти центру Porcelain?

Команда київської клініки Porcelain ― лікарі з мінімальним досвідом роботи 12 років, які регулярно підвищують рівень кваліфікації та беруть участь в міжнародних курсах


Виправлення прикусу у дорослих: що пропонують ортодонти центру Porcelain?

Прикус ― розташування верхньої та нижньої щелеп відносно одна одної. Ідеальним називають ортогнатичний, коли верхні різці та ікла перекривають нижні всього на ⅓ частину. Однак, у 90 % населення планети прикус більшою чи меншою мірою деформований.

Причин появи дефектів може бути кілька: генетика, внутрішньоутробні аномалії розвитку, дитячі травми, шкідливі звички (смоктання пальця, соска до 3-х років), часті гайморити, синусити та передчасне видалення молочних зубів. Результат один ― порушення функціонування ЛОР-органів, шлунково-кишкового тракту, перекручена мова та порушена естетика щелепно-лицьової ділянки.

Ефективні методи лікування аномальних прикусів у дорослих ― встановлення брекетів, як-от за посиланням https://porcelain-dent.com.ua/service/ispravlenie-prikusa/braces, або елайнери. У будь-якому разі, перший крок ― запис на консультацію та вибір схеми лікування. Фахівці центру Porcelain пропонують кілька варіантів брекет-систем.

Виправлення прикусу у дорослих: що пропонують ортодонти центру Porcelain?

Вестибулярні (зовнішні)

Фіксація конструкції здійснюється на зовнішню сторону зубів. Так, їх видно, але цей мінус перекривається безліччю плюсів:

  • ефективність навіть у разі складних патологій;
  • швидкий бажаний результат;
  • доступна ціна.

Мінуси ще є, але їх небагато: більш ретельна гігієна, зовнішній вигляд, дискомфорт на перших порах лікування. Ігнорування правил загрожує потемнінням емалі й розвитком карієсу під пластинами.

Лінгвальні (внутрішні)

На відміну від попереднього варіанта, лінгвальні фіксуються з внутрішньої сторони. Невидимість ― явна перевага таких систем, але їх встановлення можливе тільки у разі певних аномалій прикусу. До того ж, такі брекети нерідко призводять до порушення дикції, а також травмують язик. Та й за вартістю вони програють зовнішнім конструкціям.

Термін виправлення прикусу за умови встановлення однієї з систем залежить від наявної проблеми й віку. Якщо у дітей до 12 років корекція пластинами займає приблизно рік.

З лігатурами й без

У класичній брекет-системі використовуються лігатури ― еластичні резинки, за допомогою яких дуга фіксується до брекетів. А ось конструкція безлігатурних доповнена спеціальними замочками, які й утримують дугу в системі. За ефективністю брекети між собою не відрізняються, проте вимагають проведення корекції кожні 4-5 тижнів раз на місяць. Самолігувальні брекети ― найбільш сучасний вид, який зручніше в догляді для пацієнта.

Також системи класифікують за матеріалами виготовлення. Крім металевих, ортодонти встановлюють:

  • пластикові;
  • керамічні;
  • сапфірові;
  • комбіновані.

Перші практично вже не використовуються.

Красива й здорова усмішка ― досяжна мрія, якщо її виконання довірити ортодонтам, які застосовують у своїй роботі інноваційні технології та методики. Команда київської клініки Porcelain ― лікарі з мінімальним досвідом роботи 12 років, які регулярно підвищують рівень кваліфікації та беруть участь в міжнародних курсах. У центрі замість традиційного зняття зліпка, використовують новітнє цифрове сканування Cerec, а лікування проводиться під мікроскопом Carl Zeiss. Безболісно та швидко.

Вас турбує питання, як виправити прикус? Відповідь можна отримати тільки на консультації, тож не гайте часу і записуйтеся!