15 листоп. 2021 10:46

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

193

0

Високі такси викликали резонанс: куди йдуть штрафи за незаконний вилов риби на Вінниччині?

Високі такси викликали резонанс: куди йдуть штрафи за незаконний вилов риби на Вінниччині?

Наразі Держрибагентством підготовлені відповідні зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення


Високі такси викликали резонанс: куди йдуть штрафи за незаконний вилов риби на Вінниччині?

Від початку жовтня в України значно підвищили такси за відшкодування збитків, завданих рибному господарству внаслідок незаконного рибальства. До прикладу, на карася сріблястого у 93 рази, у 130-ть - за раків. Найбільше оцінили окуня. Штрафні санкції на нього збільшилися в 186 разів. Якщо раніше за таку рибину треба було б сплатити 17 гривень, то тепер, цілих 3162 гривень. Нововведення викликало суспільний резонанс серед рибалок-любителів. Та постало питання, куди тепер йдуть кошти, сплачені за порушення правил любительського рибальства?

«Фінансові санкції за порушення правил любительського рибальства, відповідно до Бюджетного кодексу України, перераховуються до державного та місцевих бюджетів тих адміністрацій, на території яких скоєно правопорушення», - повідомляє Державне агентство меліорації та рибного господарства України.

«Остаточні суми для відшкодування збитків, нанесених рибному господарству, визначаються судом. Наразі у компетенції органів рибоохорони лише фіксація фактів порушення та нарахування обсягів завданих збитків рибному господарству. Тобто фактичне відшкодування збитків встановлюється лише на підставі ухвали суду», - зауважують у повідомленні.

Наразі Держрибагентством підготовлені відповідні зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, які найближчим часом будуть направлені на розгляд Міністра аграрної політики та продовольства України.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото ілюстративне.