24 верес. 2019 17:32

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

414

0

Визнати шлюб фіктивним може суд. Продовження історії одруження 22-річного вінничанина на двоюрідній 80-річний бабусі. Фото і відео

Визнати шлюб фіктивним може суд. Продовження історії одруження 22-річного вінничанина на двоюрідній 80-річний бабусі. Фото і відео

Молодик одружився на двоюрідній бабусі з першою групою інвалідності через п’ять днів, як отримав повістку до армії


Визнати шлюб фіктивним може суд. Продовження історії одруження 22-річного вінничанина на двоюрідній 80-річний бабусі. Фото і відео

Знову у всіх на вустах резонансна історія, коли молодик одружився на своїй 80-річній двоюрідній бабусі. Два роки тому 22-річний вінничанин таким чином «відкосив» від строкової служби в армії. Його батько нещодавно приніс до вінницького військкомату довідку про те, що син знову ж таки не може йти до армії, бо й досі одружений, доглядає за своєю законною жінкою, яка має першу групу інвалідності, а він є її опікуном.

Поки «подружжя» з різницею у віці у 60 років не відзначило другу річницю від дня оформлення шлюбу, а це 31 жовтня 2017-го (25-го жовтня хлопець отримав повістку про призов до ЗСУ), журналісти вирішили дізнатися, як живе сім’я.

82-річна Зінаїда Омелянівна прописана в одному з сіл Калинівського району. Під час візиту журналістів, пенсіонерка знаходилась там. «Чоловіка» поруч не помітили.

Визнати шлюб фіктивним може суд. Продовження історії одруження 22-річного вінничанина на двоюрідній 80-річний бабусі. Фото і відео

«Дивіться, мені 82-роки. А я ще труджуся. Я дитя війни. Чого ви хочете від мене? Він до мене кожного дня приїжджає. У мене багато онуків. Немає проблеми більше в Україні? Ніхто на мені не одружувався», - розмові з журналістами жінка не була рада, адже після підвищеної уваги до історії, вона отримала нервовий зрив.

Деякий час Зінаїда Омелянівна прожила у батьків свого 22-річного двоюрідного онука, а зараз вже законного чоловіка-опікуна. Нині вона здебільшого у селі. Сусіди розповідають, до неї частенько навідуються родичі. Сашка, так зветься її нинішній чоловік, там бачать зрідка.

«З ним особисто не знайома. Та на скільки я розумію, люди у нас Сашка бачать зрідка. Загалом, рідні приїздять, до себе возять, по можливості допомагають цій бабусі. За неї можу сказати лише позитив. Бабуся дуже добра. А що стосується історії загалом, ми вже звикли до цієї ситуації. На мою думку, то був не гарний вчинок, та бабуся знає, що вона одружена», - розповіла Тетяна Гнатюк, сільська голова.

Поспілкуватися з Олександром, 1995 року народження, який прописаний в одному з будинків на Старому місті, жодної можливості немає. На контакт ні він, ні його батьки не йдуть. На паркані колюча огорожа та надпис: «У дворі собака!».

Визнати шлюб фіктивним може суд. Продовження історії одруження 22-річного вінничанина на двоюрідній 80-річний бабусі. Фото і відео  - фото 2

Визнати шлюб фіктивним може суд. Продовження історії одруження 22-річного вінничанина на двоюрідній 80-річний бабусі. Фото і відео  - фото 3

«На превелике щастя, подібних випадків у нашій області ми більше не фіксували. Те, що було пов’язано із онуком та його бабусею - лише та історія, коли бабця тримала перед представниками військкомату двері, а у цей час онук тікаючи вистрибував з вікна. Що ж стосується «подружжя», то ми одразу, коли виявили той факт, звернулися до представників правоохоронних органів. Була порушена кримінальна справа. Та її закрили, адже ознак злочину не виявили», - каже Олександр Данилюк, військовий комісар Вінницького ОМВК Міністерства оборони України.

Адвокати зауважують, визнати шлюб фіктивним можна у судовому порядку.

«Якщо будуть зібрані належні докази, що не ведеться спільне господарство, особи не проживають разом, не відпочивають разом, даний шлюб можна визнавати фіктивним. Але, як бути суду, коли обидві сторони шлюбу, чоловік і дружина будуть в унісон казати, що у них такі шлюбні відносини; вони люблять один одного; хочуть прожити довге та щасливе життя та померти в один день?», - коментує адвокат Роман Корченюк.

Визнати шлюб фіктивним може суд. Продовження історії одруження 22-річного вінничанина на двоюрідній 80-річний бабусі. Фото і відео  - фото 4

Нагадаємо, пару розписали за дві години, після того як подали заяву на реєстрацію шлюбу. Підстави у цієї пари були. Наречена – інвалід І групи.

Тим часом, з 1 жовтня в Україні стартує осіння призовна кампанія, яка триватиме протягом 3 місяців - з 1 жовтня до 31 грудня 2019 року. Згідно з чинним законодавством, сповіщатимуть громадян призовного віку.

Вінниця.info

title