28 жовт. 2010 11:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Місто
0

23

0

Взимку Вінниця буде без снігу, а літом сяятиме чистотою?

Взимку Вінниця буде без снігу, а літом сяятиме чистотою?

Місто отримало нову техніку для прибирання і поливу доріг, ремонту асфальтного покриття та розчищення вулиць від снігу в зимовий період


Взимку Вінниця буде без снігу, а літом сяятиме чистотою?

Автомобільний парк комунальних підприємств «Шляхове управління», «ЕкоВін» та «Вінницязеленбуд» поповнився 12 одиницями нової техніки на загальну суму близько 4 млн. гривень.

Про це повідомляє управління у справах ЗМІ та зв'язків з громадськістю Вінницької міської ради.

За повідомленням, із загальної кількості придбаної техніки - 3 багатофункціональні машини, які будуть як поливати дороги, так і розчищати від бруду та снігу вулиці міста.

Взимку 2009 року, яка відзначилась великою кількістю снігу, у Вінниці не було проблем із розчисткою доріг від опадів, проте тротуари обласного центру та прибудинкові території прибиралися вручну. Тому було вирішено напередодні зими, придбати міні-техніку, яка зможе працювати на пішохідній частині вулиць та у дворах багатоповерхівок. «Наприкінці минулої зими ми проаналізували якість прибирання вулиць і зробили відповідні висновки, нам не вистачало малої механізованої техніки, яка б прибирала тротуари і двори, тому ми прийняли рішення відповідно до наших фінансових можливостей покращити транспортне забезпечення комунальних підприємств і придбати ту техніку, яка значною мірою покращить якість прибирання вулиць особливо взимку», - прокоментував мер Вінниці В.Гройсман.

Крім цього, на підприємстві «Шляхове управління» з'явилась сучасна техніка для поточного ремонту доріг МДКЗ-10. Спеціально обладнаний автомобіль дасть можливість здійснювати поточний ремонт з допомогою пресу, що дозволить усувати пошкодження асфальтного полотна до початку сезону ремонту доріг. Також комунальне підприємство «Шляхове управління» поповнилось двома тракторами МТЗ-80 з комунальним обладнанням (лопатою для розчищення снігу та щіткою для чищення від бруду).

Інше комунальне підприємство, КУП «ЕкоВін» буде використовувати у своїй роботі новий сміттєвоз та трактори марки «Foton FT-350». Такі ж трактори поповнять парк спецтехніки «Вінницязеленбуду».

 

ВИННИЦА.info


0
0