20 трав. 2020 17:11

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

55

0

Взяв чужу автівку, бо не міг доїхати додому – правоохоронці затримали чоловіка, який викрав Volkswagen вінничанина

Взяв чужу автівку, бо не міг доїхати додому – правоохоронці затримали чоловіка, який викрав Volkswagen вінничанина

Тепер йому загрожує 8 років в’язниці


Взяв чужу автівку, бо не міг доїхати додому – правоохоронці затримали чоловіка, який викрав Volkswagen вінничанина

Вранці 20 травня до поліції звернувся мешканець мікрорайону Тяжилів та повідомив, що хтось викрав його Volkswagen. Транспортний засіб потерпілий напередодні залишив біля свого будинку. Правоохоронці розшукали зловмисника в Турбові. Порушник, якого вже раніше притягували до відповідальності за аналогічний злочин, повідомив, що вирішив викрасти чуже авто, оскільки не мав, чим дістатись з обласного центру додому.

Про це повідомляє відділ комунікації Національної поліції у Вінницькій області.

Розшукові роботи проводили поліцейські Лівобережного відділення поліції спільно з липовецькими колегами та співробітниками Управління карного розшуку.

Як розповів начальник Лівобережного відділення поліції Віталій Ярмолюк, напередодні ввечері транспортний засіб потерпілий залишив біля свого будинку на одній із вулиць мікрорайону Тяжилів.

Протягом кількох годин працівники поліції встановили напрямок руху викраденого легковика і орієнтували всі пересувні екіпажі поліції територіальних підрозділів поліції області. Зокрема, викрадену іномарку зафіксували камери відеоспостереження за 30 кілометрів від Вінниці при в’їзді в смт Турбів.

Перевіряючи місцевих жителів, які раніше потрапляли в поле зору поліції, дільничні офіцери на подвір’ї будинку 27-річного чоловіка виявили розшукуваний автомобіль. У 2014 році правопорушник притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічний злочин. За словами затриманого, 19 травня ввечері йому не було чим доїхати з обласного центру додому, тому він вирішив скористатися чужою автівкою.

Слідчим відділенням поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). За таке правопорушення передбачено до 8 років позбавлення волі. Проводиться розслідування.

Нагадаємо, раніше правоохоронці розшукали двох підлітків, які викрали авто з чужого подвір’я, аби покататись.

Вінниця.info, фото – поліції