16 листоп. 2022 14:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

305

0

«Яблук багато — радий віддати» — боєць ЗСУ із Вінниччини роздає плоди з власного саду

«Яблук багато — радий віддати» — боєць ЗСУ із Вінниччини роздає плоди з власного саду

Військовий із Вінниччини 4 роки займається садівництвом


«Яблук багато — радий віддати» — боєць ЗСУ із Вінниччини роздає плоди з власного саду

Військовий із Вінниччини Ігор Садовий уже понад 4 роки займається садівництвом. На ділянці площею чотири гектари чоловік посадив яблука, груші, сливи і також екзотичні фрукти – це чорний абрикос, озимина і сізіфус – справжній китайський фінік. Вісім місяців тому Ігор Садовий пішов добровольцем на війну. Нещодавно отримав поранення та повернувся на лікування у рідне містечко Крижопіль.

«Яблук багато — радий віддати» — боєць ЗСУ із Вінниччини роздає плоди з власного саду

«Сад молодий яблуні великі. Зараз є яблуні, груші та сливи, родять. Десь груш 25 сортів. Слив десь сортів – 10. Ще вирощую чорний горіх. Зараз я вісім місяців як в ЗСУ. Я пішов добровольцем. Війну довелося бачити із усіх сторін і бачив різні жахіття відірвані кінцівки – все бачив. Ми були на самому передку, у найзапеклішому напрямку фронту – до нас волонтери не приїздили, там постійні обстріли і продукти не постійно привозили, доводилось економити. Однак, люди завжди підтримували. Асоціація українців із Іспанії прислали нам тепловізор. Пригадую в одному із боїв, в мене згоріли всі речі із разом з технікою. Я подав оголошення небайдужі мого краю скинулись і ми придбали все необхідне», - розповідає кореспонденту Вінниця.info Ігор Садовий.

Нещодавно захисник в одному із боїв отримав поранення. Зараз намагається відновити сили завдяки фруктам із власного саду.

«Яблук багато — радий віддати» — боєць ЗСУ із Вінниччини роздає плоди з власного саду  - фото 2

«В мене була контузія, черепно-мозкова травма із струсом головного мозку. На щастя, пост травматичного синдрому немає. Докучають головні болі, в вухах дзвенить. Ця травма лікується мінімум три місяці. Однак, уже за тиждень я повертаюсь знову у стрій, захищати свою країну, до своїх побратимів. Я щороку роздаю фрукти багатодітним родинам, цього року роздавав також переселенцям з дітьми. Є багато яблук, лежать в саду. Якщо хто хоче приїхати і зібрати яблука я запрошую, але заздалегідь прошу попередити, я покажу і все розповім, де і як можна зібрати фрукти», — зазначає військовий з позивним Шаман.

Ігор Садовий мріє після закінчення війни облаштувати садибу із екзотичними фруктами, повнити свою колекцію різноманітними плодовими деревами, аби його сад Перемоги міг довго радувати українців. Також боєць захоплюється риболовлею і у власному ставку вирощує раки, мідії та золоті карасі.

«Яблук багато — радий віддати» — боєць ЗСУ із Вінниччини роздає плоди з власного саду  - фото 3

«Яблук багато — радий віддати» — боєць ЗСУ із Вінниччини роздає плоди з власного саду  - фото 4

«Яблук багато — радий віддати» — боєць ЗСУ із Вінниччини роздає плоди з власного саду  - фото 5

«Яблук багато — радий віддати» — боєць ЗСУ із Вінниччини роздає плоди з власного саду  - фото 6

«Яблук багато — радий віддати» — боєць ЗСУ із Вінниччини роздає плоди з власного саду  - фото 7

«Яблук багато — радий віддати» — боєць ЗСУ із Вінниччини роздає плоди з власного саду  - фото 8

«Яблук багато — радий віддати» — боєць ЗСУ із Вінниччини роздає плоди з власного саду  - фото 9

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info