15 лип. 2021 10:20

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Новини компаній
0

113

0

Як часто жінці потрібно відвідувати гінеколога?

Як часто жінці потрібно відвідувати гінеколога?

Регулярні відвідування лікаря-гінеколога - запорука міцного здоров'я жінки, можливість виявлення захворювань на ранній стадії


На жаль, в Україні залишається актуальною проблема пізнього звернення жінок до гінеколога. До лікаря йдуть в основному коли вже «не під силу» терпіти, і це часом тягне досить негативні наслідки. Регулярні відвідування лікаря-гінеколога - запорука міцного здоров'я жінки, можливість виявлення захворювань на ранній стадії, а значить, і успішного лікування. Як часто потрібно ходити до гінеколога? Розберемо це питання, а також розповімо, до якого гінеколога в Бучі або Ірпені краще піти.

Перший похід до гінеколога

Якщо говорити про «дорослу» гінекологію, то перший похід до лікаря повинен бути відразу після менархе (перших місячних). Це дуже важливо для молодої дівчини як в психологічному плані, так і з медичної точки зору. Гінеколог проводить огляд на наявність будь-яких відхилень, пояснює, як поводитися в тій чи іншій ситуації, розповідає про планові консультаціях в майбутньому. Відповідно до міжнародних рекомендацій, жінка повинна проходити профілактичний огляд у гінеколога хоча б 1 раз на рік.

Як часто жінці потрібно відвідувати гінеколога?

Після початку статевого життя

З початком статевого життя гормональний статус жінки змінюється, іноді це може викликати ті чи інші проблеми зі здоров'ям. Вкрай важливо своєчасно скоригувати виявлені порушення, які в майбутньому можуть викликати ускладнення. Крім того, в цей період Ви можете попросити лікаря підібрати оптимальний варіант контрацепції на підставі особливостей статевого життя.

Обстеження після 45 років

45 років - це середній вік в Україні, коли у жінки настає менопауза, а за нею клімактеричний період. У цей час збільшується ризик розвитку міоми матки, кіст яєчників, а також онкологічних захворювань, таких, як рак шийки матки. Огляд на кріслі, УЗД малого таза і молочної залози, цитологічне дослідження - той мінімальний діагностичний перелік, який має пройти жінка один раз на рік в цьому віці.

Чому важливо регулярно ходити до гінеколога?

Отже, які висновки ми можемо зробити?

  • Гінеколога потрібно відвідувати 1 раз в рік (для профілактики), а також при самостійному виявленні підозрілих симптомів;
  • Профілактичні огляди - основа ранньої діагностики всіх видів гінекологічних захворювань;
  • У різному віці причини відвідування гінеколога різняться;
  • Відкладання власних проблем в довгий ящик - це величезний ризик для здоров'я і життя жінки.

Гінеколог в Бучі - куди звернутися?

До якого гінеколога в Бучі піти? Ми рекомендуємо МЦ «Клініка репродуктивної медицини доктора Айзятулової» - AIS. Це найсучасніша гінекологічна клініка в Київській області на сьогоднішній день, в якій надають висококваліфіковану допомогу і не тільки.

Як часто жінці потрібно відвідувати гінеколога? - фото 2

Переваги клініки доктора Айзятулової

  • Фахівці з багаторічним досвідом роботи;
  • Європейський рівень обладнання;
  • Відповідність світовим стандартам лікування;
  • Всі види діагностики;
  • Лікування безпліддя;
  • Малоінвазивні операції на матці і яєчниках;
  • Естетичні операції;
  • Можливість стаціонарного лікування;
  • Високий рівень сервісу;
  • Оптимальна вартість послуг.

Записатися до гінеколога в Бучі можна на сайті клініки Айзятулової або по телефону +38 (098) 670-68-68 або +38 (095) 670-68-68.