26 листоп. 2019 11:46

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Новини компаній
0

513

0

Як і для чого використовувати закваски

Як і для чого використовувати закваски

Як і для чого використовувати закваски


Щоб зберегти здоров'я і підтримувати себе в хорошій формі, необхідно приділити увагу правильному раціону. Приготування йогурту в домашніх умовах дозволяє отримати кисломолочні продукти з натуральним складом, і включити їх в щоденне меню. Така добавка потрібна дітям, підліткам, вагітним жінкам, усім, хто активно займається спортом. На відміну від магазинних йогуртів, домашній аналог містить тільки молоко і закваску, без консервантів, ароматизаторів і цукру. Склад продукту робить його незамінним в дієтичному і дитячому харчуванні: за допомогою заквасок Віво можна приготувати перший прикорм малюку, низькокалорійний десерт, багатий кальцієм напій.

Яку користь несуть закваски VIVO

Свіже натуральне молоко - корисний продукт, але у дорослих споживачів часто спостерігається його непереносимість. Нерідко діатез у маленької дитини пов'язаний з живленням на основі коров'ячого або козиного молока. У таких випадках педіатри і дієтологи рекомендують замінити молочні каші і супи кисломолочною продукцією: йогуртом, сиром, кефіром, ряжанкою. Для їх приготування використовується закваска Vivo в інтернет-магазині Zakvaski.com можна вибрати найкращу продукцію.

Комплекс корисних бактерій і пробіотики, що входять до складу заквасок, чинять позитивну дію на травлення, зміцнюють імунітет, допомагають впоратися з наслідками прийому антибіотиків. При незбалансованому харчуванні вживання йогурту попереджає появу тяжкості, здуття і дискомфорту, сприяє регулярному очищенню кишечника, нормалізації ваги. Лікарі рекомендують домашні кисломолочні продукти без цукру при багатьох хронічних захворюваннях ШКТ, а також при частій застуді і ГРВІ.

Як і для чого використовувати закваски

Як приготувати йогурт в домашніх умовах

Щоб отримати смачний, натуральний продукт, знадобиться тільки молоко хорошої якості і одна із заквасок Віво. Така добавка має унікальний склад:

  • До 10 штамів корисних бактерій, що зберігають життєздатність до попадання в кишечник. У їх числі біфідо- і лактобактерії, термофільні молочнокислі організми і ацидофільна паличка, стійка до дії лікарських препаратів і антибіотиків.
  • Пробіотики, необхідні для попередження дисбактеріозу, нормалізації процесів травлення і зміцнення імунітету.

Приготування йогурту в домашніх умовах не вимагає особливих навичок і спеціальних пристосувань. Детальний рецепт можна знайти в кожній упаковці із закваскою, а також на офіційному сайті VIVO.

Щоб отримати смачний, густий кисломолочний продукт, необхідно дотримуватись декількох важливих умов:

  • Використати тільки натуральне коров'яче або козине молоко. Щоб знищити хвороботворні мікроби, його необхідно пастеризувати - витримати при температурі 80-90 градусів близько 20 хвилин. Кип'ятити молоко не можна. З магазинних продуктів підійде суперпастеризоване молоко різної жирності і пастеризоване в перші 3 дні після виробництва.
  • Правильно вибрати закваски Vivo для приготування йогурту. Кожна упаковка містить опис з вказівкою складу: імуно-йогурт підтримує здоров'я в сезон застуди і грипу, фітнес-йогурт рекомендований при заняттях спортом, в асортименті є закваска для першого дитячого прикорму, поліпшення травлення, для вживання під час лікування антибіотиками.
  • Дотримуватися рецептури. Пробіотичний комплекс, що входить до складу заквасок, зберігає життєздатність при певній температурі. Молоко треба нагрівати до 35-38 градусів, змішати із закваскою і забезпечити підтримку таких температурних умов упродовж 6-8 годин. Для цього використовують каструлю, укутану теплою ковдрою, мультиваріння в режимі "йогурт", термос і спеціальні йогуртниці.

При дотриманні вказаних умов можна отримати кисломолочний продукт з густою консистенцією і м'яким смаком. Його жирність залежатиме від жирності молока - це важливо враховувати тим, хто дотримується дієти і готує для маленьких дітей.

Як і для чого використовувати закваски - фото 2

Використання заквасок Виво — крок до зміцнення здоров'я

Клінічно доведено: натуральні кисломолочні продукти на основі заквасок позитивно впливають на загальне самопочуття і здоров'я:

  • При вживанні йогурту відновлюється мікрофлора кишечника, що особливо актуально при лікуванні антибіотиками.
  • Пробіотичний комплекс сприяє виробленню природного інтерферону і захищає від вірусних інфекцій.
  • Кисломолочні продукти мають меншу кількість лактози і підходять людям з непереносимістю натурального молока.
  • Велика кількість білка і кальцію в легкозасвоюваній формі робить йогурти корисними для людей, що займаються спортом, дітей, вагітних жінок.

Закваски Vivo не мають протипоказань, вони рекомендовані для дитячого і дієтичного харчування. Вибрати закваску не складає труднощів: повний асортимент є присутнім на офіційному сайті, у фірмовому магазині в Києві, а також в аптечній мережі.