29 квіт. 2020 14:33

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

52

0

Як на Київській будують новий корпус лікарні швидкої медичної допомоги. Відео

Як на Київській будують новий корпус лікарні швидкої медичної допомоги. Відео

Приміщення розраховане на 24 ліжка.


Як на Київській будують новий корпус лікарні швидкої медичної допомоги. Відео

У Вінниці, на вулиці Київській, триває будівництво сучасного корпусу міської лікарні швидкої медичної допомоги. Приміщення розраховане на 24 ліжка.

Про це повідомив міський голова Сергій Моргунов на сторінці у «Фейсбук».

«Масштаби серйозні - 3000 кв м площ. Але це не тільки комфортні приміщення за сучасними стандартами, а й передусім новітні технології, які будуть працювати для порятунку життя людей. Саме для того, щоб покращити якість медичної послуги для мешканців, ми і розпочали у 2017 році цей важливий проект.

Новий корпус, розрахований на 24 ліжка, буде у рази потужніший за відділення реанімації у першій міській лікарні, яке ми модернізували 3 роки тому.

Вінниця – єдиний обласний центр, який утримує на своєму балансі лікарню швидкої допомоги, у решті міст – це відповідальність обласної влади. І ми докладемо максимум зусиль, щоб завершити будівельні роботи у цьому році», - зазначив він у публікації.

У відділенні прийматимуть всіх пацієнтів, яких доставить Служба «103». Лікарня є опорною для Вінницького госпітального округу. Це – наймасштабніший медичний проект в країні, який реалізує міська громада. Його вартість – понад 260 мільйонів гривень.

Особливості нового корпусу в тому, що автомобіль «швидкої» зможе заїжджати безпосередньо у будівлю. Пацієнта не потрібно буде транспортувати з вулиці.

На першому поверсі – розташоване відділення екстреної медичної допомоги з протишоковим залом. На другому – буде реанімація на 18 робочих місць, оснащена необхідною апаратурою для підтримки пацієнта. На третьому – сучасний ургентний операційний блок та зала телемедицини. На нульовому поверсі буде сучасне стерилізаційне відділення та пральня.

Нагадаємо, будівництво корпусу стaртувaло ще восени 2018-го року. Нa трьох тисячaх квaдрaтних метрів розтaшується одрaзу кількa відділень.

Вiнниця.info