2 серп. 2018 14:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Економіка
0

133

0

Як на Вінниччині виготовляють обладнання для сонячних електростанцій. Фото

Як на Вінниччині виготовляють обладнання для сонячних електростанцій. Фото

 Як на Вінниччині виготовляють обладнання для сонячних електростанцій. Фото 


Як на Вінниччині виготовляють обладнання для сонячних електростанцій. Фото

1 серпня голова Вінницької ОДА Валерій Коровій разом із першим заступником та керівником департаменту міжнародного співробітництва ознайомились з роботою компанії KNESS GROUP, яка розробляє та втілює проекти відновлюваної електроенергетики та оглянули виробничі потужності заводу «ПЕК Енерго», що виробляє устаткування для сонячних електростанцій.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької ОДА.

Перший заступник директора підприємства Юрій Таранюк разом з головою облдержадміністрації обговорили можливості розвитку інфраструктури регіону завдяки створенню нового високотехнологічного та екологічно безпечного виробництва – заводу сонячних панелей.

«Наша компанія виникла відносно недавно - 9 років тому. Ми довгий час працювали в галузі традиційної енергетики, а вже в 2012 році вийшли на новий напрямок – альтернативна енергетика. У 2015 році ми вирішили розпочати власне виробництво і зараз ми вже маємо власний R&D центр, а отже власні розробки. В 2016 році компанія започаткувала ще один напрямок діяльності – експлуатація енергоустановок і на сьогодні по всій країні ми експлуатуємо більше 300 МВт енерго об’єктів, а це близько 40 підстанцій. Цьогоріч ми почали будівництво заводу сонячних панелей. Перша черга заводу передбачає будівництво виробничої будівлі з розміщенням першої черги технологічної лінії, адміністративно-побутовими приміщеннями, складського господарства та зовнішніх мереж електропостачання», - говорить Юрій Таранюк.

За словами керівника підприємства, потужність виробництва першої черги заводу складатиме 200 МВт/рік, після запуску другої черги – ця потужність подвоється, а в результаті буде створено 400 нових робочих місць.

Крім того, присутні обговорили знакові проекти групи компаній KNESS у 2018 році, а це будівництво трьох власних сонячних електростанцій загальною потужністю 33,9 МВт за фінансування Європейського Банку Реконструкції та Розвитку. Об’єкти будуть споруджені до кінця року в Іллінецькому, Тульчинському та Погребищенському районах Вінницької області.

Також, KNESS GROUP спільно з Вінницьким національним технічним університетом підписали Угоду про співпрацю, яка передбачає проведення факультативів, преміювання кращих студентів, покращення матеріально-технічної бази університету, осучаснення спеціальностей. А тому голова Спілки підприємців «СТІНА» Олександр Печалін виступив з кластерною ініціативою, яка поєднуватиме науку, освіту, бізнес та владу і передбачатиме модернізацію наукової бази навчального закладу шляхом залучення енергетичних компаній регіону. Результатом такої ініціативи стане збільшення кількості спеціалістів високотехнологічного виробництва.

В ході візиту керівники Вінниччини оглянули також виробничі потужності заводу «ПЕК Енерго», що виробляє устаткування для сонячних електростанцій, зокрема, таке високотехнологічне обладнання, як централізовані інверторні станції. Також ознайомилися з процесом будівництва заводу по виробництву сонячних панелей, який планується запустити вже наступного року.

«Ми є свідками зародження принципово нових тенденцій промислової індустрії. Це крок за кроком інноваційні підприємства, що виростають зі сфери малого та середнього бізнесу у великі компанії, які забезпечують вітчизняний ринок високоякісною інноваційною продукцією. Компанія, яку ми сьогодні відвідали є прикладом цього і найкращим тому підтвердженням є підтримка Європейського Банку Реконструкції та Розвитку», - зазначив очільник Вінниччини Валерій Коровій.

Як повідомляла Вiнниця.info, завод з виробництва сонячних панелей розташований по вулиці Сергія Зулінського. Завершення комплексної реалізації проекту заплановано на другу половину 2019 року.

Як на Вінниччині виготовляють обладнання для сонячних електростанцій. Фото 

Як на Вінниччині виготовляють обладнання для сонячних електростанцій. Фото - фото 2

Як на Вінниччині виготовляють обладнання для сонячних електростанцій. Фото - фото 3

Як на Вінниччині виготовляють обладнання для сонячних електростанцій. Фото - фото 4

Як на Вінниччині виготовляють обладнання для сонячних електростанцій. Фото - фото 5

Як на Вінниччині виготовляють обладнання для сонячних електростанцій. Фото - фото 6

Як на Вінниччині виготовляють обладнання для сонячних електростанцій. Фото - фото 7

Як на Вінниччині виготовляють обладнання для сонячних електростанцій. Фото - фото 8

Як на Вінниччині виготовляють обладнання для сонячних електростанцій. Фото - фото 9

Як на Вінниччині виготовляють обладнання для сонячних електростанцій. Фото - фото 10

У Вінниці будують завод з виробництва сонячних панелей

Як на Вінниччині виготовляють обладнання для сонячних електростанцій. Фото - фото 11

Як на Вінниччині виготовляють обладнання для сонячних електростанцій. Фото - фото 12

 

Нагадаємо, Європейський банк виділив майже 26 млн. євро для будівництва 3 сонячних електростанцій на Вінниччині. Наша область виробляє приблизно чверть aльтернaтивної енергії всієї крaїни

Вiнниця.info, фото - ОДA