31 жовт. 2017 18:19

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Економіка
0

45

0

Як написати бізнес-план, щоб отримати 50 тисяч з обласного бюджету. У Вінниці провели семінар для підприємців

Як написати бізнес-план, щоб отримати 50 тисяч з обласного бюджету. У Вінниці провели семінар для підприємців

 Для участі у конкурсі вчасно здійснили онлайн-реєстрацію та надіслали заявки 25 осіб, проте вимогам конкурсу відповідають лише 19 із них


Як написати бізнес-план, щоб отримати 50 тисяч з обласного бюджету. У Вінниці провели семінар для підприємців

 31 жовтня в рамках проведення конкурсу бізнес-планів для підприємців-початківців (стартапів) провели фаховий семінар. Організатором заходу виступила Агенція регіонального розвитку Вінницької області. Учасниками стали 10 осіб, які вчасно здійснили онлайн-реєстрацію та відповідають вимогам Положення про організацію та проведення конкурсу.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької обласної ради.

«В рамках Регіональної програми розвитку малого і середнього підприємництва на 2017 рік передбачено 300 тис. грн. для фінансової підтримки бізнес-планів для підприємців-початківців (стартапів), - зазначив під час відкриття семінару директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко. - Максимальна сума підтримки одного бізнес-плану складає 50 тис. грн. З 2 жовтня 2017 року було оголошено онлайн-реєстрацію заявок на конкурс бізнес-планів для підприємців-початківців, який тривав до 22 жовтня».

Володимир Мережко також зазначив, що підприємці, які вчасно подали заявку та відповідають умовам конкурсу, повинні до 12 листопада 2017 року підготувати та подати в офіс Агенції регіонального розвитку Вінницької області бізнес-план для участі у конкурсі. Після цього в період з 13 до 26 листопада 2017 року здійснюватиметься розгляд та оцінка бізнес-планів конкурсною комісією.

«Для участі у конкурсі вчасно здійснили онлайн-реєстрацію та надіслали заявки 25 осіб, проте вимогам конкурсу відповідають лише 19 із них, - зазначила директор Агенції регіонального розвитку Вінницької області Наталія Гижко. - Ви пройшли початковий етап, попереду дуже важлива робота – написання бізнес-плану, який має відповідати вимогам Положення про конкурс. Ваш проект має бути направленим на створення нових напрямів або розширення вже існуючих видів діяльності (виробництв, послуг), спрямованих на реалізацію економічної ініціативи у сфері малого та середнього бізнесу, а також повинен забезпечувати створення нових робочих місць у Вінницькій області та досягнення економічного ефекту. Сьогоднішній семінар-консультація проводиться для того, щоб підприємці вчасно та якісно підготували бізнес-плани, а також почули відповіді на запитання, які їх цікавлять на цьому етапі».

Тренером-експертом на семінарі виступив керуючий партнер Центру управлінських технологій «ЮВАС» Сергій Герич, який детально розповів учасникам, як правильно написати та оформити бізнес-план та озвучив нюанси захисту бізнес-планів перед конкурсною комісією.

«Цей семінар був надзвичайно корисним для нас, - говорить одна із учасниць заходу Наталя Железняк. - Завдяки йому у мене, наприклад, з’явилось більш чітке усвідомлене розуміння бізнес-планування та бізнес-процесів. Окрім отриманих знань, які будуть нам необхідні при написанні та захисті бізнес-плану, ми змогли структурувати свої знання та оцінити бізнес-ідею за низкою показників: конкурентоспроможність, ризиковість та ін. Тепер із абсолютною впевненістю я можу сказати, що, якщо я і не переможу в цьому конкурсі, то в будь-якому випадку я готова реалізувати власну ідею своїми силами або взяти участь в якомусь іншому конкурсі».

Семінар проводився в рамках конкурсу бізнес-планів для підприємців-початківців (стартапів), який є одним із заходів Регіональної програми розвитку малого і середнього підприємництва у Вінницькій області на 2017 рік.

Як написати бізнес-план, щоб отримати 50 тисяч з обласного бюджету. У Вінниці провели семінар для підприємців

Вінниця.info