7 верес. 2016 11:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Політика
0

72

0

Як нардепи від Вінниччини відстоювали в Раді електронне декларування

Як нардепи від Вінниччини відстоювали в Раді електронне декларування

 Як нардепи від Вінниччини голосують за електронне декларування


Як нардепи від Вінниччини відстоювали в Раді електронне декларування

 Громадянська мережа «ОПОРА» проаналізувала результати голосувань у Раді народних депутатів України, які представляють Вінницьку область, за електронне декларування.

«Протягом січня-березня цього року народні депутати за електронне декларування голосували 11 разів. Втім група тих, хто «ніколи не голосує» (76 осіб), значно переважає число парламентарів, які послідовно виступають за впровадження електронної системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (16 осіб).

Серед першої групи народних обранців від Вінниччини немає, проте є багато цікавих імен, зокрема Семен Семенченко, Тетяна Донець, Сергій Тарута, Михайло Папієв», - йдеться в повідомленні..

Стосовно вінницьких парламентарів, то серед мажоритарників, що переважно голосують за електронне декларування з 2016 року Руслан Демчак - 81%, Іван Спориш - 69%, Олексій Порошенко - 67%, Іван Мельничук - 67%, Юрій Македон - 78%, Петро Юрчишин - 69%, Домбровський Олександр - 48%, Микола Кучер 48%.

Депутати-списочники від Вінницької області за електронне декларування голосували протягом цього року наступним чином: Андрій Тертерук - 78%, Сергій Кудлаєнко – 69%, Григорій Заболотний – 89%.

Нагадаємо, електронне декларування є обов’язковою умовою для безвізового режиму України з ЄС. Разом з тим держслужбовці в електронних деклараціях повинні чітко вказувати джерела доходів та доходи родичів. За неправдиві відомості в деклараціях з 2017 року передбачена кримінальна відповідальність, тому не всі депутати підтримували е-декларування.

Вінниця.info