22 лют. 2021 09:50

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Новини компаній
0

96

0

Як обрати мотопомпу: для чого потрібна і на що звернути увагу

Як обрати мотопомпу: для чого потрібна і на що звернути увагу

Якщо заплутались в асортименті — інтернет-магазин «Скважина» пропонує консультаційну допомогу у виборі оптимальної моделі мотопомпи.


Як обрати мотопомпу: для чого потрібна і на що звернути увагу

Мотопомпи — незамінне обладнання там, де беруть участь великі обсяги води. Відрізняються вони не тільки характеристиками, а й умовами експлуатації. Спектр застосування мотопомп широкий, вони використовуються:

  • у побуті — для поливу рослин, наповнення або осушення басейнів тощо;
  • у ландшафтному дизайні — для наповнення штучного ставка;
  • у сільському господарстві — для зрошення землі, перекачування токсичних речовин (хімікатів, кислот тощо);
  • у будівництві і житлово-комунальних установах — для відкачування води із затоплених ділянок, котлованів і траншей;
  • співробітниками пожежних служб — для гасіння пожеж.

Якщо заплутались в асортименті — інтернет-магазин «Скважина» пропонує консультаційну допомогу у виборі оптимальної моделі мотопомпи https://skvagina.com.ua/motopompy/. Та для початку розглянемо ази, як обрати мотопомпу, що підходить за цільовим призначенням.

Залежно від умов експлуатації

  • Для брудної води. Якщо потрібно перекачати воду з піском, мулом, гравієм або іншим сміттям діаметром частинок до 30 мм — саме частки такого розміру здатна фільтрувати помпа;
  • Для чистої води. В жодному разі ці моделі не можна використовувати для перекачування брудної води, оскільки система фільтрації розрахована на очистку воду з частинками до 8 мм в діаметрі;
  • Високого тиску (або «пожежні»). Такі моделі використовуються на великих відстанях — до 70 м. Оснащуються двома напірними виходами, що мають різний діаметр;
  • Для токсичних рідин, зокрема морської (солоної) води. На відміну від перерахованих вище варіантів, прилади спокійно перекачують агресивні рідини й справно функціонують роками.

Як обрати мотопомпу: для чого потрібна і на що звернути увагу

Ще поради стосовно вибору

Після визначення сфери застосування приладу, слід визначитися із видом палива. Бензинові та дизельні помпи — універсальні варіанти, з ними можна як перекачувати воду із затоплених приміщень, так і поливати квіти, наповнювати цистерни. Електричні, на жаль, неможливо буде використовувати у віддаленій місцевості, а газові вимагають підвищеної уваги до технічного обслуговування.

Що стосується потужності: для дачного городу і робіт у приватному будинку вистачить помпи із запасом потужності до 20 кубометрів на годину. Якщо брати потужнішу модель, то є ймовірність переплатити за паливо та обслуговування.

Усі моделі розраховані на роботу з рідинами до + 90°C. Але слід враховувати, що показники до моделей вказуються за умови роботи із рідинами температурою +20°C — чим вона вища, тим менше буде глибина забору.

Як обрати мотопомпу: для чого потрібна і на що звернути увагу - фото 2