2 лип. 2020 09:21

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Новини компаній
0

167

0

Як обрати робот-пилосос для килима?

Як обрати робот-пилосос для килима?

Килимове покриття надає особливого затишку, прикрашає інтер'єр та відмінно зігріває ночами


Килимове покриття надає особливого затишку, прикрашає інтер'єр та відмінно зігріває ночами. При цьому багато власників стикається з проблемами його очищення, особливо від шерсті домашніх тварин. Вирішити це питання можливо, якщо купить робот пылесос в Алло, але необхідно звернути увагу на кілька важливих моментів. Найголовніше — врахувати довжину ворсу. Навіть найпотужніший і багатофункціональний пилосос не зможе піднятися на килим з ворсом в 3-5 см і вище.

Критерії вибору робота-пилососа

Як обрати робот-пилосос для килима?

Щоб якісно почистити ворсисту поверхню, необхідні:

  • висока сила всмоктування;
  • наявність турбощітки;
  • прохідність;
  • деякі інтелектуальні функції.

Сила всмоктування для ретельного прибирання сміття, шерсті і волосся в ворсі повинна бути не менше ніж 1500 Па. В іншому випадку робот-пилосос просто не зможе впоратися із всмоктуванням сміття.

Турбощітка необхідна для вичісування шерсті з ворсу. Вибираючи комбінований варіант з силіконовими або гумовими валиками, ви зможете скоротити відсоток намотуваності волосся та шерсті на щітку.

Важливість додаткового функціоналу

Більшість моделей на ринку оснащена посиленим режимом в процесі прибирання килимового покриття. Переконайтесь, що подібна функція присутня в обраній моделі. Вона може активуватися автоматично або її потрібно включати вручну.

Датчик вологого прибирання користується особливою популярністю серед деяких домогосподарок. Але стежте за тим, щоб в процесі роботи пилосос не проводив вологе прибирання на килимі. Високий рівень вологості шкідливий для приміщення і сприяє розвитку цвілі і грибків.

Також важливо звернути увагу на розмір пилозбірника, потужність приладу й обсяг акумулятора.