8 листоп. 2016 17:51

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

40

0

Як отримати вакцину від грипу за півціни. Покрокова «інструкція» для вінничан

Як отримати вакцину від грипу за півціни. Покрокова «інструкція» для вінничан

 Вінничан вакцинують від грипу з 50% знижкою. Покрокова «інструкція» 


Як отримати вакцину від грипу за півціни. Покрокова «інструкція» для вінничан

 У Вінниці стартувала міська програма «Стоп-грип». Населення вакцинують від вірусу за половину вартості препарату. На це з місцевого бюджету виділили близько двох мільйонів гривень. Щеплення безкоштовне для сиріт та дітей-інвалідів.

Про це Вінниця.info розповіла завідувач інформаційно-аналітичним відділом Центру первинної медико-санітарної допомоги №2 Людмила Стрільчук.

«Процедура проведення вакцинації наступна. Пацієнту необхідно звернутися до сімейного лікаря по місцю проживання. Той дає дозвіл на отримання препарату та рецепт вже вказаною знижкою. З ними необхідно прийти в аптеку, повести оплату, повернутися у кабінет для щеплень. Після того, як проведуть маніпуляційні роботи, під наглядом медиків необхідно залишитися не менше, як півгодини», - пояснює Людмила Стрільчук.

Вакцинують вінничан корейським препаратом «ДжіСіФлю». В аптеках його повна вартість складає близько 200 гривень.

«В інструкції зазначено, що небажано вакцинуватися особам, які мають алергію  на речовини, які входять у склад препарату. Також з підвищеною чутливістю до яєць, курячого білку та іншого курячого компоненту. З лихоманкою, або пониженою вагою тіла. Хто має гострі або активні захвалювання: серця, печінки, судин, нирок. Не рядять і тим, у кого гострі респіраторні, або інфекційні  захворювання. У цьому випадку краще провести щеплення через два тижні після одужання», - зауважила Стрільчук.

Вінниця.info