25 жовт. 2019 15:55

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Новини компаній
0

290

0

Як перевірити телефон на 4G

Як перевірити телефон на 4G

Щоб повною мірою скористатись перевагами швидкісного передавання даних, потрібні смартфони нового зразка та спеціальні SIM-картки


Як перевірити телефон на 4G

Мережі четвертого покоління активно використовуються абонентами в Україні. Зокрема покриття 4G (LTE) від Київстар охоплює всі великі населені пункти та невеличкі містечка у країні.

Підключення до LTE якісно відрізняється від попереднього стандарту:

  • Перегляд HD-відео без затримки
  • Швидке завантаження файлів
  • Стабільне з’єднання

Для того, щоб повною мірою скористатись перевагами швидкісного передавання даних, потрібні смартфони нового зразка та спеціальні SIM-картки.

Як перевірити телефон на 4G

Можливо, не всі знають, що підключення до мережі відбувається автоматично, тобто 3G перемикається на 4G за наявності. Якщо цього не відбувається, можливо ваш смартфон не підтримує 4G. Як це перевірити, ми розповімо у нашій статті.

Спеціальний USSD-код

Ще наприкінці 2017 року, а саме 11 грудня, компанія Київстар впровадила окремі USSD-коди, за якими абоненти можуть перевірити свій гаджет на підтримку мережі четвертого покоління. USSD забезпечує миттєвий обмін повідомленнями між оператором та телефоном, на кшталт відправлення коду для перегляду балансу.

Як перевірити телефон на 4G за таким кодом? Достатньо набрати комбінацію цифр *245*5# на клавіатурі, й відповідь надійде на телефон автоматично. Так само можна дізнатись, чи підтримує швидкісний стандарт зв’язку наявна SIM-картка. Тільки для цього потрібно ввести інший код — *245*4#. Дані можна отримати в будь-який зручний час протягом 24 годин на добу. Але це не єдиний спосіб дізнатися про можливості свого смартфону.

Як перевірити телефон на 4G за номером

На сайті kyivstar.ua є спеціальний розділ з корисною інформацією стосовно 4G. Там можна знайти відповіді на питання, котрі часто ставлять абоненти. Ще одна корисна опція – перевірка гаджету за номером телефону. Послуга доступна лише абонентам мережі.

Як перевірити телефон на 4G - фото 2

У спеціальному полі на сайті потрібно ввести свій номер, після чого на телефон надійде 4-значний пароль у вигляді SMS-повідомлення. Його також потрібно додати на сайті. Але не зволікайте, пароль діє лише 3 хвилини. Після введення мережа відповість, чи підтримує смартфон та SIM швидкісні стандарти зв’язку. Якщо написати номер іншого мобільного оператора, надійде некоректна відповідь.

Дізнатись про здатність смартфону підтримувати 4G можна й у «дідівський» спосіб — на сайті виробника мобільного пристрою або в документації, котра супроводжує його у пакунку.

Як обміняти картку на USIM

Багато хто при купівлі нового гаджету за традицією в черговий раз обрізає стару SIM-картку, оскільки роз’єм для неї стає ще меншим. Але справа не в розмірі, а в застарілій технології, що не підтримує стандарт LTE. І немає нічого легшого, ніж обміняти стару SIM на нову. Це безкоштовно. До того ж сучасні USIM-картки захищені від клонування та мають складний алгоритм аутентифікації в мережі.

Обмін можна провести:

  1. В магазинах Київстар.
  2. В офіційних точках обміну – магазинах-партнерах Київстар. Усі вони мають вивіску «Безкоштовно обміняйте свою SIM-картку».
  3. У промоутерів активних продажів.
  4. Самостійно через сайт kyivstar.ua. Але напередодні потрібно придбати новий стартовий пакет.

Якщо справа лише у картці – не зволікайте з її обміном, інакше ви не зможете скористатись усіма перевагами безперебійного мобільного інтернету. Також необхідно завчасно подбати про номери, що збережені в пам’яті SIM-картки, адже після обміну стара картка одразу стає недійсною.