22 берез. 2021 17:11

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Новини компаній
0

121

0

Як працює технологія Big Data, та що вона може запропонувати бізнесу

Як працює технологія Big Data, та що вона може запропонувати бізнесу

Як технології допомагають вітчизняному бізнесу, розповість наша стаття


Як працює технологія Big Data, та що вона може запропонувати бізнесу

Аби максимально зменшити витрати на маркетинг та комунікації з аудиторією, бізнес використовує усі доступні можливості. До недавнього часу в побудові прогнозів та рекламі компаніям доводилося орієнтуватися виключно на власні зібрані дані. Однак поступово частина інформації в базах втрачає актуальність. У результаті побудовані на її основі теорії та прогнози не спрацьовують.

Нову сторінку в управліннях маркетинговою активністю та аналізі аудиторії відкрили Big Data від Київстар. Національний мобільний оператор є розробником різних продуктів і послуг на основі Big Data. Як технології допомагають вітчизняному бізнесу, розповість наша стаття.

Принципи роботи Big Data

Як працює технологія Big Data, та що вона може запропонувати бізнесу - фото 2

Експерти Київстар пояснили, що аналіз великих даних – сучасний інструмент визначення потреб цільової аудиторії та розвитку бізнесу. Компанія розробила цілий ряд інструментів на базі Big Data, які дозволяють:

  • визначати клієнтів та їх інтереси;
  • з'ясовувати головні характеристики цільовоі аудиторіі;
  • шукати нових клієнтів у нових аудиторіях, максимально схожих на вашу ЦА.

Головна можливість Big Data – створення портрету клієнта. Це маркетинговий профіль, побудований за допомогою аналітичних моделей, що з вірогідністю до 80% з'ясовують купу важливих параметрів, таких як: стать, вік, сімейне положення, рівень доходу, наявність дітей, авто, та навіть звички. Оператор суворо дотримується Закону “Про Персональну інформацію” та уся робота відбувається з неперсоніфікованими даними. Водночас ніколи не передаються та не обробляються згідно до Закону України

Big Data у різних галузях бізнесу

Як працює технологія Big Data, та що вона може запропонувати бізнесу - фото 3

Фахівці Київстар розробили інструменти, що допомагають проводити скоринг для МФО та банків. На його основі визначають потенційних шахраїв, ймовірність повернення кредиту та проводять антифрод скоринг.

Можливості «Великих Даних» активно використовуються і в інших сферах бізнесу:

  • e-commerce – аналіз та сегментація клієнтів, розширення бази за рахунок Look-alike аудиторій, побудова персоніфікованих комунікацій;
  • агробізнес – побудова моделей та виявлення закономірностей, збільшення релевантності пропозицій новим клієнтам;
  • роздрібний бізнес – перспективні локації для запуску нових точок, складання портрета клієнта, прогнози відвідуваності та відтоку;
  • фармакологічні компанії – визначення оптимального положення для відкриття нової аптеки, підбір цільової аудиторії та проведення таргетованої комунікації з клієнтами;
  • страховики, банки та МФО – побудова скорингових моделей, які допомагають з високою точністю прогнозувати фінансові можливості позичальника, або настання страхового випадку.

Business Data Solution від Київстар

Як працює технологія Big Data, та що вона може запропонувати бізнесу - фото 4

Якщо ви плануєте розширювати аудиторію, це допоможе зробити Business Data Solution – сервіс персоніфікованої комунікації з клієнтами. З його допомогою можна відправляти повідомлення клієнтам з конкретними параметрами. Наявні у системі фільтри допомагають робити якісну сегментаціі цільовоі аудиторіі, та надсилати їй найбільш релевантну пропозицію.

Замовляйте підключення до Big Data від Київстар та підвищуйте ефективність своєї роботи з мінімальними вкладеннями.

Київстар дотримується Законів України «Про інформацію» та «Про захист персональних даних» і не передає персональні дані абонентів третім особам.