28 квіт. 2020 14:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Новини компаній
0

71

0

Як швидко і ефективно вилікувати варикоз?

Як швидко і ефективно вилікувати варикоз?

Консультація флеболога з багаторічним досвідом успішного лікування варикозу в Оксфорд Медікал


Картинки по запросу "лазерне лікування варикозу"

Ви давно забули про шпильки, вам важко цілий день стояти на ногах або посеред ночі ноги схоплює сильна судома? Ноги болять, набрякають, наливаються вагою, з'явилася судинна сіточка і проявилися вени і некрасиві вузли? Що це – варикоз, тромбофлебіт, тромбоз?

Без паніки та самолікування! Для початку потрібна консультация флеболога з багаторічним досвідом успішного лікування варикозу. Саме він зможе точно визначити причину вашого дискомфорту і призначити якісне лікування, яке допоможе, а не погіршить ситуацію.

Звідки береться варикоз?

Він вражає і чоловіків і жінок, а в останні роки сильно помолодшав: варикозна сіточка з'являється у дівчат 20-25 років ще до першої вагітності. В основному варикозне розширення вен викликано генетичною схильністю, збоями метаболізму, зайвою вагою. Для жінок каталізатором стає прийом оральних контрацептивів і гормональні бурі майбутніх мам. Для чоловіків причиною варикозу є інтенсивне тренування та важкий фізичний труд. Незалежно від статі - сидячий спосіб життя і робота на ногах - в обох випадках відбувається систематичне порушення кровообігу.

Флебологи виділяють 5 основних стадій розвитку варикозу:

  1. Судинні зірочки.
  2. Ретикулярний варикоз.
  3. Варикозне розширення вен.
  4. Хронічна венозна недостатність.
  5. Трофічні виразки.

Небезпека варикозу - це виникнення згустків крові. У спокійному стані тромб тільки заважає просуванню крові по венах. У разі, якщо він відірвався від стінки судини, кров'яний згусток здатен спровокувати інсульт з важкими наслідками або смерть.

Лікування варикозу

На початкових станах досить підвищити рівень активності, записатися в басейн і на масаж, носити компресійну білизну і приймати спеціальні препарати. Точну схему лікування визначає виключно лікар, самолікування судинних патологій категорично заборонено.

https://s.0352.ua/s/32/section/doska/upload/pers/32/img/doska/000/000/397/27336801_930608187105605_837107022088532779_n5a7b3a2bd6359.jpg

У певних ситуаціях показано оперативне втручання. У київській приватній клініці «Оксфорд Медікал» успішно проводять лазерне лікування варикозу. Метод називається ендовенозна лазерна коагуляція.

Операція незвичайна: крихітний прокол під місцевим анестетиком, кілька хвилин маніпуляцій, після чого на ногу одягають компресійну білизну й... відправляють гуляти на годину. Це потрібно для перерозподілу системи кровообігу після виключення з неї запаяної лазером вени. На наступний день пацієнт повністю працездатний, а загроза тромбозу ліквідована.