2 верес. 2021 15:52

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Новини компаній
0

281

0

Як спростити і прискорити процес розлучення в суді?

Як спростити і прискорити процес розлучення в суді?

Професійний адвокат по розлученню проконсультує з усіх актуальних питань, що стосуються процедури шлюборозлучного процесу


Як спростити і прискорити процес розлучення в суді?

Як спростити і прискорити процес розлучення в суді?

Чинне законодавство в сфері сімейних правовідносин передбачає можливість розірвання шлюбу як за взаємною згодою сторін, так і з ініціативи одного з подружжя. У другому випадку розірвати шлюб можна тільки через суд, що може зайняти досить багато часу. Зробити цей процес швидше і простіше допоможе професійний юрист. Благо, послуги таких фахівців, як сімейний Адвокат Вінниця і інші міста країни сьогодні пропонують набагато більше, ніж ще кілька років тому, коли переважали адвокати широкого профілю.

Коли розлучитися можна тільки через суд?

Професійний адвокат по розлученню проконсультує з усіх актуальних питань, що стосуються процедури шлюборозлучного процесу, який може здійснюватися як через ЗАГС, так і в судовому порядку. У першому випадку необхідно, щоб на розірвання шлюбу були готові обоє з подружжя, тобто необхідна взаємна згода двох сторін. Якщо ж хоча б один з подружжя не згоден давати розлучення, або в родині є один або більше неповнолітня дитина, то процесом розлучення буде займатися суд. Для цього необхідно подати позовну заяву від імені одного з подружжя. Запорукою успішного проходження судової процедури розірвання шлюбу є якісна підготовка, ретельне продумування аргументів для розірвання шлюбного союзу, які будуть вагомими в очі судді. Дізнатися більше про професійну юридичну допомогу з питань сімейного права можна на сайті malyk.com.ua.

Як здійснюється розподіл майна?

Шлюборозлучний процес завжди пов'язаний з питаннями поділу майна. При цьому в сім'ї може бути кілька типів майна за критерієм юридичного статусу. Це може бути приватна власність кожного з подружжя, яка придбана або отримана в спадок до укладення шлюбу, або спільно нажите майно. У другому випадку мова йде про нерухомість та інші активи, які були придбані, отримані в дарунок або спадщину після укладення шлюбу і за законом підлягають справедливому рівнозначного розподілу між подружжям. Але в яких саме частках буде розділене спільно нажите майно, завжди визначає тільки суд, з огляду на інтереси дітей і інші значимі обставини. Щоб розділ майна був здійснений без утиску прав однієї зі сторін, має сенс заручитися допомогою професійного адвоката з питань сімейного права. Отримати кваліфіковану консультацію та комплексну юридичну допомогу в шлюборозлучних процесах і розділі майна можна на сайті malyk.com.ua.