13 лип. 2018 13:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

77

0

Як стати учнем науково-технічного ліцею, який відкриють у Вінниці 1 вересня

Як стати учнем науково-технічного ліцею, який відкриють у Вінниці 1 вересня

 Як стати учнем науково-технічного ліцею, який відкриють у Вінниці 1 вересня


Як стати учнем науково-технічного ліцею, який відкриють у Вінниці 1 вересня

 1 вересня при Вінницькому національному технічному університеті розпочне роботу Подільський науково-технічний ліцей. Його учнями можуть стати діти, які навчаються у 8,9,10,11 класах. Всі перебуватимуть на повному державному утриманні (п`ятиразове харчування, безплатне проживання в гуртожитку вишу).

13 липня ВНТУ оприлюднив телефон, за яким можна звертатися щодо питань вступу чи працевлаштування у ліцеї: (097) 953 96 08 – директор закладу Віталій Козаченко.

Раніше керівник департаменту освіти Вінницької ОДА Володимир Буняк розповідав: «Ідея полягає в наступному: Ломоносова ж знайшли в глибинці, а нас є низка районів, де немає класів з поглибленим вивченням математики, а діти, які хочуть вивчати цей предмет, є. Тому ми й створюємо заклад, який дає можливість залучити дітей з того чи іншого району. Вони перебуватимуть на повному утриманні: п`ятиразове харчування, безплатне проживання в гуртожитку ВНТУ. З 1 вересня ми збираємо дітей з усієї області, які цікавляться математикою, фізикою, інформатикою. До кожного класу буде прикріплений вихователь. Якщо дитина їде на вихідні додому – відмічається у вихователя, які залишаються – вихователі будуть разом з ними».

За його словами, у ліцеї діти ще з шкільного віку будуть спілкуватися з науковцями технічного університету, який надає свої площі та лабораторії, де ліцеїсти зможуть проводити експерименти.

Набиратимуть на навчання до ліцею школярів 8-11 класів. Загалом створять 8 класів – де навчатиметься близько 200 дітей.

На обладнання для нового навчального закладу обласна рада виділила 1,5 млн. грн, а повністю навчально-виховний процес обійдеться обласному бюджету у близько 5 млн. грн.

Нагадаємо, що цього року у Вінницькій області відкриють чотири навчальних заклади. Нові школи розпочнуть роботу у Сосонці Вінницького району, Михайлівці Гайсинського району та Зведенівці Шаргородського району. 1 вересня відчинить двері для учнів Подільський науково-технічний ліцей.

Вiнниця.info