18 січ. 2016 16:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

80

0

Як у Вінниці відзначать ювілей українського Криму

Як у Вінниці відзначать ювілей українського Криму

 У Вінниці відзначатимуть 25-річчя Автономної Республіки Крим


Як у Вінниці відзначать ювілей українського Криму

 20 січня у Вінниці в День 25-ї річниці Автономної Республіки Крим заплановано проведення культурно-просвітницьких заходів, серед яких виставка, вечір спілкування та безкоштовні кіносеанси.

Про це 18 січня під час прес-конференції повідомив начальник управління у справах національностей та релігії облдержадміністрації Ігор Салецький.

О 14 годині на базі філії міської бібліотеки № 13 відбудеться вечір спілкування за темою «Крим - красо України». В заході буде залучена молодь з професійно-технічних училищ, а також представники національно-культурних товариств.

О 16 годині у вінницькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. К.А.Тімірязєва відбудеться відкриття книжково-ілюстративної виставки «Кримський півострів: історія крізь віки», присвячена 25-річчя відновлення Автономної Республіки на півострові.

На виставці буде представлено книги, статті з періодичних видань та ілюстративні матеріали про історію Криму депортацію кримських татар та окупацію.

Також у Вінниці протягом дня в кінотеатрі «Родина» безкоштовно демонструватимуться документальні і художні кінофільми про Автономну Республіку Крим.

За словами Ігоря Салецького у Вінницькі області на сьогоднішній день загалом проживає 381 сім'я переселенців з Автономної Республіки Крим, це 768 людей.

Як у Вінниці відзначать ювілей українського Криму 

Як у Вінниці відзначать ювілей українського Криму - фото 2 

Довідка

З розпадом колишнього СРСР виникло питання визначення адміністративно-правового статусу Криму. 20 січня 1991 р., за ініціативи жителів Криму, відбувся загальнокримський референдум. У ньому взяли участь більшість його жителів, які проголосували за поновлення автономії Криму. За результатами референдуму Верховна Рада Української РСР прийняла Закон України «Про відновлення Кримської Автономної Радянської Соціалістичної Республіки» від 12 лютого 1991 р., за яким Кримській області було надано статус автономної республіки, а Кримська обласна рада народних депутатів набула статусу Верховної Ради Кримської Автономної Республіки.

ВИННИЦА.info