3 квіт. 2020 13:20

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

55

0

Як у Вінниці контролюють самоізоляцію людей, які повернулися з-за кордону

Як у Вінниці контролюють самоізоляцію людей, які повернулися з-за кордону

Наразі під наглядом лікарів 224 людини, які повернулися до міста з інших країн


Як у Вінниці контролюють самоізоляцію людей, які повернулися з-за кордону

В період з 12 березня до Вінниці з-за кордону повернулися 224 людини. Наразі вони перебувають під наглядом медичних працівників, які взяли в них підписану згоду на самоізоляцію на 14-денний період. З 18 березня, відколи в законодавстві запровадили адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення правил карантину, в місті зареєстрували 3-х громадян, які порушили режим самоізоляції. На всіх них склали відповідні протоколи за статтею 44-3 КУпАП.

Про це розповів Вінницький міський голова Сергій Моргунов під час свого онлайн-брифінгу 3-го квітня.

«Контроль за станом здоров’я осіб та дотримання правил самоізоляції здійснюється медичними працівниками та контролюється працівниками поліції. Звичайно, були частими звернення сусідів на самому початку, що їхні сусіди, які, за їхньою інформацією повернулися з-за кордону, не дотримуються правил самоізоляції, і одразу на це реагували відразу медики та поліція. Знову ж таки, звертаюся до всіх Вінничан, якщо вам відомо про те, що ті особи ‒ ваші знайомі чи ваші рідні, близькі або сусіди ‒ були за кордоном в країнах, де є COVID-19, і вони не дотримуються правил самоізоляції, повідомляйте службу: 15-60, а також поліцію за телефоном «102», і ми будемо відповідно реагувати. Тому що, знову ж таки наголошую, від нас самих залежить, наскільки ми достойно пройдемо усі ці виклики, пов’язані з коронавірусом», ‒ розповідає чиновник.

Окремо мер поділився інформацією, за яким принципом медики та правоохоронці слідкують за дотриманням правил серед новоприбулих.

«Як це відбувається. В телефонному режимі по три рази на день можуть дзвонити працівники поліції тим чи іншим особам, які знаходяться на самоізоляції. Знову ж таки, по принципу Польщі, під’їжджати до будинку, просити людину, аби вона вийшла або на балкон, або на подвір’я, якщо проживає в приватному будинку, або до вікна підійшла, щоб показати, що вона дійсно дотримується відповідних правил. В більшості, хочу сказати, що ці люди дотримуються правил самоізоляції», - зазначив міський голова.


Нагадаємо, станом на 2 квітня на самоізоляції у Вінницькій області знаходиться 1371 людина.

На ранок 3-го квітня на Вінниччині зареєстрували 61 випадок захворювання на коронавірус.

Вінниця.info, фото - ілюстративне

title