22 січ. 2021 09:42

Останнє оновлення  
24 січ. 2024 17:47
Місто
0

158

0

Як у Вінниці організовуватимуть навчання в школах з 25 січня

Як у Вінниці організовуватимуть навчання в школах з 25 січня

Учні 1-4 класів та 9-11 класів навчатимуться в класах. Учні 5-8 класів навчатимуться за змішаною формою.


Як у Вінниці організовуватимуть навчання в школах з 25 січня


25 січня в школах Вінниці відновиться навчання. Учні 1-4 класів та 9-11 класів навчатимуться в класах. Учні 5-8 класів навчатимуться за змішаною формою.

Про це повідомляють на сайті Вінницької міської ради.

Школи міста працюватимуть в наступному режимі:

  • за парти після локдауну повернуться учні 1-4 та 9-11 класів
  • учні 5-8 класів навчатимуться за змішаною формою, тобто дітей розподілять по групах. Частина з них ходитиме до школи, інші навчатимуться дистанційно і мінятимуться через тиждень.

Таке рішення прийняли 21 січня під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«1. Керівникам закладів загальної середньої освіти комунальної форми власності з 25 січня 2021 року:

1.1. здійснювати організацію освітнього процесу для учнів 1-4 та 9-11 класів у звичайному режимі згідно з затвердженим розкладом навчальних занять з обов’язковим дотриманням усіх протиепідемічних вимог;

1.2. здійснювати організацію освітнього процесу для учнів 5-8 класів у змішаній (комбінованій) формі згідно з затвердженим розкладом навчальних занять з обов’язковим дотриманням усіх протиепідемічних вимог; 

1.3. здійснити поділ 5-8 класів на підгрупи з відвідуванням кожною із підгруп по черзі через тиждень навчальних занять у школі;

1.4. забезпечити організацію освітнього процесу за допомогою технологій дистанційного навчання для учнів класу (групи), які перебувають на самоізоляції.

2. Директору спеціальної загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів з дошкільним відділенням BMP з 25 січня 2021 року здійснювати організацію освітнього процесу для учнів школи у звичайному режимі згідно з затвердженим розкладом навчальних занять з обов’язковим дотриманням усіх протиепідемічних вимог.

3. Керівникам закладів освіти всіх форм власності суворо дотримуватись вимог Постанови Головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020р. № 50 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

4. Департаменту у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю довести дане рішення до населення Вінницької міської територіальної громади.

5. Контроль за виконанням пунктів 1-3 даного рішення покласти на департамент освіти Вінницької міської ради», ‒ зазначено в протоколі комісії.

Нагадаємо, у Вінниці батьки школярів виходили на мітинг проти дистанційного навчання.

Також раніше повідомляли, що з 25 січня в Україні учні можуть повернутися до змішаної форми навчання.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото ‒ ілюстративне