22 груд. 2022 15:14

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Новини компаній
0

128

0

Як уникати помилок в SEO-аудиті, які заважають просуванню: SITE24 рекомендує

Як уникати помилок в SEO-аудиті, які заважають просуванню: SITE24 рекомендує

На тернистому шляху SEO розвитку «сеошника» чекає багато «підводних каменів»


Оптимізація сайту включає побудову семантичного ядра та переробку матеріалів сайту з метою підвищення його рейтингу в пошукових системах. Під час роботи можлива переробка системи меню, розбиття або об'єднання матеріалу на сторінках сайту. Тестується та покращується юзабіліті сайту, проводиться оптимізація сайту для просування у соціальних мережах. При просуванні використовуються лише «білі» методи, ризиковані способи, пов'язані з помилками у пошукових алгоритмах не використовуються. При розробці плану розкрутки сайту оцінюється його можливості у конкурентному середовищі та вибирається та чи інша ніша.. У загальному випадку просування сайту − це тривалий процес, що вимагає постійної роботи з аналізу сайту та моніторингу ситуації (дивіться ось тут: https://site24.com.ua/seo-prodvizhenie/).

Як уникати помилок в SEO-аудиті, які заважають просуванню: SITE24 рекомендує

Професійне зростання спеціалістів у сфері SEO аудит сайту – це не завжди легкий шлях. Фахівці повинні багато працювати, приділяти увагу саморозвитку, шліфувати професіоналізм. Адже величезна кількість курсів з цього напрямку бізнесу забуває оновлювати свої програми відповідно до зміни алгоритмів пошукових систем та актуальних вимог інтернет-маркетингу. Бажано навчатися на чужих помилках і не допускати власних.

На тернистому шляху SEO розвитку «сеошника» чекає багато «підводних каменів».

Типові помилки у SEO

Проведення поглибленого комплексного аудиту сайту потребує багато часу. Цей процес, який триває не кілька годин, а набагато більше – навіть декілька днів. І під час такої важливої роботи завжди існують риски допущення помилок, які можуть призвести до нівелювання просування. Аудит не буде досконалим, коли SEO-фахівці, прагнучи якнайшвидше отримати оплату за роботу, використовують методи чорного SEO. Це тактика для обману пошукових алгоритмів. Чорне SEO дає швидкий результат, але дуже швидко він зникає, а сайт потрапляє під фільтри пошукових систем та втрачає трафік.

Як уникати помилок в SEO-аудиті, які заважають просуванню: SITE24 рекомендує  - фото 2

  1. Переоптимізація та текст заради тексту. Представники Google вже багато разів спростовували думку, що обсяг тексту впливає на ранжування. Пошукова система оцінює якість контенту та розкриття теми за іншими показниками. Штучно збільшуючи обсяг тексту, його перенасичують ключовими словами. Дивно, але такий прийом використовують досі, хоч він не працює вже кілька років. Зараз ключові слова — скоріше основа структури тексту. Їх не обов'язково використовувати кілька разів.
  2. Підбір запитів – основна навичка для SEO фахівця. Є десятки помилок, які можна зробити під час збирання семантичного ядра:
  • У списку пошукових запитів може бути кілька десятків фраз або тисячі запитів. Спрогнозувати точну кількість ключів неможливо, але можна визначити стратегію збору. Тут і трапляються помилки. Для великих інтернет-магазинів ядро має бути максимально широким, але на цьому часто економлять. І навпаки, під сайт малого бізнесу можуть зібрати ядро з тисяч запитів, серед яких більшість нерівні.
  • Допускаються також помилки при чищенні ядра. Список фраз потрібно очищати від дублів, фраз з неправильним написанням, нерелеватних та фраз із занадто низькою частотністю.
  • Неправильна кластеризація. Після очищення списку ключові слова потрібно правильно згрупувати, щоб на їх основі розробити структуру сайту. Через рішення на цьому етапі сайт також може недоотримати трафіку.
  1. Часто молоді сеоаудитори потрапляють у ситуацію, коли власники бізнесу прагнуть заощадити на аудиті і пропонують просування з обмеженою кількістю запитів. Навіть буває так, коли замовник сам називає кілька десятків запитів, за якими хоче потрапити до топ видачі. Але у більшості випадків такі запити вибираються ним випадковим чином. При цьому не оцінюється їх частотність, рівень конкуренції та конверсійність. Вибір запитів без статистики призводить до того, що сайт отримує менше трафіку, ніж очікувалося.

Тому роботу потрібно проводити відповідно до вимог і правил сеоаудиту.