27 серп. 2015 14:57

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

48

0

Як Вінниця святкуватиме свій День народження: концерти, інтерактив, благодійність і «трамвай майбутнього»

Як Вінниця святкуватиме свій День народження: концерти, інтерактив, благодійність і «трамвай майбутнього»

 Вінничанам та гостям міста підготували багато цікавих сюрпризів до Дня народження Вінниці


Як Вінниця святкуватиме свій День народження: концерти, інтерактив, благодійність і «трамвай майбутнього»

 5 вересня Вінниця святкуватиме День міста, організатори обіцяють насичену концертну програму за участі вітчизняних зірок шоу-бізнесу та іноземних колективів, проведення благодійних акцій та багато приємних сюрпризів для вінничан і гостей міста.

Про програму святкування дня народження Вінниці 27 серпня розповів в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов.

Основним гаслом цьогорічного святкування є «Ми вінничани!», адже саме протягом цього року Вінниця отримала багато позитивних відгуків різних міжнародних інституцій.

Святкування буде відбуватись на кількох майданчиках міста. Зокрема, на Соборній будуть виставлені інтерактивні трамваї: «кіно трамвай», «туристичний трамвай», «джазовий трамвай», «історичний трамвай» і сюрприз для вінничан - «трамвай майбутнього».

На Майдані Небесної Сотні проведуть соціально-благодійний проект під назвою «Дякуємо за відвагу», який спрямований на підтримку наших Захисників на сході. Вінничан запрошують прийти щоб висловити подяку захисникам України, які боронять нашу державу на Сході країни.

На Майдані Водограю для дітей створять «Школу наукових чудес», де проводитимуть різні експерименти, організують пісочне шоу та вчитимуть дітей грати у гольф.

На Майдані біля літнього театру проведуть змагання спортсменів, за участі найсильнішої людини планети – Василя Вірастюка

На площі Василя Стуса (біля «Книжки» - ред..) відбудеться концертна програма, де виступатимуть ТІК Бумбокс і легенда 90-х – Haddaway.

Окрім того, вінничани активно залучались до підготовки до Дня міста, беручи участь в створенні різних арт-проектів. На День народження Вінниці можна буде розглянути картини Мурал-Арту, панно «Подільський орнамент» викладене з 3,5 тисяч плиток, які розмальовували вінничани та подарунок чеських художників - графіті, яке назвали «Вінниця місто для мрій».

«Саме під час святкування Дня міста ми повинні продемонструвати що ми єдині перед всіма тими викликами, які стоять перед нами, що ми можемо дати достойний відпір російській агресії, що ми з оптимізмом дивимось в майбутнє і можемо згуртуватись та розвивати своє місто та свою країну», - говорить С. Моргунов.

На завершення свята традиційного салюту не буде, але для городян підготували приємний сюрприз і замість салюту організатори підготували акцію «Світла і Добра».

Як і завжди, у День міста буде обмеження руху транспорту центром Вінниці. За попередніми даними планується що рух Соборною буде перекрито з 12 до 19 години.

З детальною програмою святкування Вінницею Дня міста можна ознайомитись, перейшовши за гіперпосиланням.

ВИННИЦА.info

title