4 груд. 2019 10:41

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

64

0

Як вінничанам визначити, чи якісне пальне на АЗС - поради фахівців

Як вінничанам визначити, чи якісне пальне на АЗС - поради фахівців

Поради фахівців


Як вінничанам визначити, чи якісне пальне на АЗС - поради фахівців

На автозаправних станціях (АЗС), на жаль, не завжди реалізовують якісний продукт. ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області роз’яснили, як правильно вибрати бензин, адже навіть найдосвідченіший водій не може визначити якість пального ні за кольором, ні за запахом.

  • Якісне пальне – це пальне, що відповідає українським або європейським стандартам якості. На кожній автозаправній станції споживач має право вимагати паспорт якості і декларацію про відповідність товару.
  • На АЗС оператор зобов’язаний завжди видавати касовий чек, який краще зберігати до наступної заправки. Невидача чека або питання про його необхідність повинні насторожити. В такому разі краще відмовитись від отримання послуги.
  • Не користуйтесь випадковими АЗС. Плануйте маршрут поїздки так, щоб бензину вистачило від однієї великої АЗС до іншої.
  • Оператори, які працюють відповідально та зважають на репутацію своєї фірми, не можуть собі дозволити поступитися якістю пального аби зменшити його ціну та переманювати клієнтів. Якісне пальне не може бути дешевим.

Якщо пальне не відповідає заявленим параметрам, ви можете звернутися до керівництва компанії або зателефонувати на «гарячу лінію». Претензії до якості пального необхідно обґрунтувати, не варто судити про якість пального без відповідних лабораторних досліджень.

Якщо ваші права все ж таки було порушено, а суб'єкт господарювання відмовляється задовольнити висунуті вимоги - звертайтесь до уповноваженого органу виконавчої влади у сфері захисту прав споживачів та його територіальні органи. У Вінницькій області таким органом є Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області!

Цілодобові консультаційні телефонні номери:

  • (098) 165-88-44 - Управління захисту споживачів
  • (098) 165-88-55 - Сектор контролю за регульованими цінами

Вiнниця.info