16 верес. 2022 11:14

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Новини компаній
0

313

0

Як вмонтувати сейф у стіну?

Як вмонтувати сейф у стіну?

Як встановити сейф у стіну правильно


Як вмонтувати сейф у стіну?

Питання безпеки власних цінностей та документів є одним з найбільш пріоритетних в наш час. Для цього можуть використовуватись різні методи та схованки. До прикладу, надійні банківські скриньки. Переваги та недоліки такого рішення полягають у тому, що речі не зберігаються у Вас вдома. З однієї сторони це плюс, проте якщо знадобиться швидкий доступ до потрібних документів, то це створить певний дискомфорт. Саме тому зберігати найбільш важливі цінності, невелику зброю та документи краще у власному помешканні. А використовувати для цього спеціалізовані сейфи. Існує багато їхніх різновидів, проте чи не найбільш надійними з усіх точок зору вважаються спеціальні вбудовані схованки в стіну або підлогу.

Як вмонтувати сейф у стіну?

Чому сейф варто вбудувати у стіну

Яким би не був захищеним меблевий або підлоговий сейф у Вашому будинку чи квартирі, головним недоліком залишається можливість для зловмисника швидко знайти його. Так, якщо схованка володіє високим класом захисту, то з великою ймовірністю нічого викрасти не вдасться. Але кожен власник цінних речей в першу чергу хотів би, щоб сторонні люди взагалі не мали уявлення, що в приміщенні знаходиться ящик із коштовностями чи документами. Саме в таких випадках варто надавати перевагу при виборі сейфам з установкою у стіні чи підлозі. Такий варіант вбудованої схованки володіє рядом переваг:

  • Можливість замаскувати сейф так, що сторонні люди не зможуть його знайти. Це практично знищує шанси на вдале пограбування.
  • Сейф не займає корисну площу в приміщенні, адже майже повністю поміщається в стіну або підлогу.
  • Стійкість до зламу забезпечується не тільки якісними замками і товщиною дверцят, а й товщиною стін. Без спеціального інструменту, створення шуму та привертання уваги злодіям не вдасться не те що відчинити, а й навіть просто забрати сейф з Вашої будівлі.
  • Вогнестійкість. Стіни також захищають вміст сейфа від дії вогню. Це особливо актуально, якщо в ньому зберігаються готівкові кошти чи важливі документи.
  • Вартість вбудованих сейфів здебільшого менша за аналогічні моделі меблевого та напольного встановлення. Пояснюється це тим, що бокові стінки не потребують аналогічного оснащення, як у дверцят, адже їх захищають стіни.

Як вмонтувати сейф у стіну? - фото 2

Як сховати вбудований сейф

Варіантів того як правильно приховати вбудований сейф залежить від фантазії його власника та можливостей будівлі. По суті це можна зробити в будь-якому місці, де може бути підготовлена ніша потрібного розміру. Що стосується кімнати або приміщення, то вкрай важливим буде не розміщувати таку схованку в місці з високою прохідністю людей, наприклад, в коридорі. Проте якщо інших варіантів немає, то “сховати” місце перебування сейфа можна масивним дзеркалом, або за класикою із фільмів – картиною. Це також можуть бути шафи та інші предмети інтер'єру, які не будуть впадати в око. В такому разі дуже важливо, щоб дверцята були розташовані в один рівень із стіною та не випирали. Досвідчені майстри не радять маскувати таке місце зберігання килимом чи іншими деталями, за які дуже просто заглянути. Цікавим виглядає рішення використати для маскування знімні облицювальні панелі. Варіантів як і де це виконати насправді дуже багато. Все залежить від конкретних умов.

Як вмонтувати сейф у стіну? - фото 3

Як встановити сейф у стіну правильно?

Перед тим як обрати вбудований сейф потрібно чітко розуміти, що його установка буде потребувати підготовки приміщення. Саме тому найкращим варіантом буде проєктування подібної схованки ще на етапі будівництва. Якщо такої можливості немає, то часто ці роботи виконують під час ремонту приміщення або будівлі. Далі потрібно знати габарити сейфа, який Ви хочете вбудовувати. Це дуже важливо, адже схованка з великою вагою буде створювати навантаження на стіну, тому важливо, щоб вона була бетонною. В разі якщо це буде якась мінімальна перегородка, то це дасть шанс зловмисникам просто вийняти та забрати сейф, навіть не відкриваючи його на місці. Важливим аспектом, який варто передбачити, є врахування потрібного напрямку відчинення дверцят. Це значно додасть комфорту при користуванні схованкою. Крім того, від цього залежать нюанси подальшого маскування. Загалом потрібно сказати, що проєктування місця встановлення та сам монтаж краще довірити професіоналам, вказавши на свої побажання та потреби.