8 лют. 2023 09:46

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Новини компаній
0

62

0

Як вибрати дитяче взуття

Як вибрати дитяче взуття

Дитяче взуття повинно мати ортопедичну устілку.


Як вибрати дитяче взуття

Перший крок малюка – це радість для батьків і знак того, що настав час готуватися до покупки взуття. Придбати речі для малюка рекомендовано у перевірених виробників, оскільки це гарантія того, що під час виробництва було дотримано всіх норм і стандартів. При виборі взуття для малюка важливо пам'ятати, що до семирічного віку ніжка дитини формується і неправильно підібрані черевики або туфлі можуть стати причиною розвитку багатьох хвороб. Приміром, до п'ятирічного віку визначити факт розвитку патології та плоскостопості складно, а от починаючи з п'яти років, приблизно 40% дітей страждає на відхилення та плоскостопість. Для того щоб ваша дитина не потрапила до їх числа, обране вами дитяче взуття повинно мати ортопедичну устілку.

Як вибрати дитяче взуття

Чому краще вибирати ортопедичне взуття для малюків

Серед багатьох батьків існує думка, що ортопедична пара потрібна лише для дітей із явними відхиленнями. Це не так. Для того, щоб не розвивалися ці відхилення, необхідно вибирати профілактичне взуття.

При виборі босоніжок, черевиків, чобітків або туфельок необхідно звернути увагу:

  • на розмір;
  • носова частина;
  • задник;
  • підошву;
  • устілка;
  • матеріал виготовлення.

Купуйте взуття в магазині та у перевірених виробників. Якщо це ваша перша покупка, можна отримати попередню рекомендацію у ортопеда.

Перш за все зверніть увагу на розмір. Туфлі не повинні натирати, а також не варто забувати, що ніжка малюка швидко росте, але це не привід купувати взуття на виріст. Вона має підходити за віком. Купувати її краще з малюком, то простіше буде підібрати розмір. Надягніть черевик малюкові, попросіть його посунути ніжку вперед, а самі просуньте великий палець уздовж задника. Якщо він проходить легко, то з розміром ви вгадали. У середньому по устілці черевики або босоніжки мають бути більшими на один-півтора сантиметра.

Носова частина має бути щільною та закругленою. Так дитина зможе уникнути травм під час падіння.

Задник повинен бути спітнілим, без швів, виготовленим з м'якого матеріалу. Краще якщо він буде високим, він зможе щільно зафіксувати ніжку малюка і йому буде комфортніше пересуватися.

Підошва має бути щільною, жорсткою, не пружною. Передня частина повинна згинатися, але не сильно, а задня залишатися жорсткою. Каблук має бути невеликим, широким і рівним. Переконайтеся, що підошва не ковзатиме, це допоможе убезпечити дитину під час прогулянки.

Як вибрати дитяче взуття - фото 2

Устілка - це основа ортопедичного взуття, оскільки вона повинна містити супінатори. Саме завдяки цьому ніжка карапуза формуватиметься правильно. Матеріал повинен бути натуральним та екологічно чистим, м'яким та без грубих швів.

Туфлі, чобітки та черевики рекомендовано міняти кожні півроку, після прогулянки оглядайте ніжки малюка, чи немає на них наслідків незручного та неправильного обраного взуття.