26 груд. 2023 13:02

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Новини компаній
0

225

0

Як вибрати хороший роутер. Технічні характеристики роутерів. Антени, LAN-порти, USB-порти

Як вибрати хороший роутер. Технічні характеристики роутерів. Антени, LAN-порти, USB-порти

Для того, щоб ви могли вибрати якісні Wi-Fi роутери для дому та роботи, ми розповімо про основні характеристики цих пристроїв


Як вибрати хороший роутер. Технічні характеристики роутерів. Антени, LAN-порти, USB-порти

Що таке хороший роутер. Як вибрати wifi маршрутизатор. Які характеристики повинен мати wifi роутер.

Як вибрати хороший роутер

Поняття «хороший» досить відносне. Те, що для одного добре, для іншого може виявитися зовсім неприйнятним. Вдалим вибором пристрою можна вважати вибір, який повністю задовольнить ваші потреби та стане найкращим у співвідношенні ціна/якість.

Для того, щоб ви могли вибрати якісні Wi-Fi роутери для дому та роботи, ми розповімо про основні характеристики цих пристроїв.

Як вибрати хороший роутер. Технічні характеристики роутерів. Антени, LAN-порти, USB-порти

Зробіть свій вибір

Правильний вибір можливий лише у випадку, якщо користувач чітко уявляє, що йому потрібне. Непідготовленому користувачеві важко обійтися без консультацій професіоналів.

Гарним варіантом розв'язання проблеми може стати звернення на сайт компанії DEPS, де висококваліфіковані менеджери нададуть вичерпні консультації щодо підбору обладнання та допоможуть оформити купівлю на вигідних умовах.

Технічні характеристики

Визначившись з типом девайсу, необхідного для вирішення ваших завдань, можна переходити до розгляду його технічних характеристик. Основними є:

  • швидкість прийому та передачі даних;
  • підтримувані протоколи;
  • радіус дії;
  • стандарт Wi-Fi;
  • рівень шифрування сигналу;
  • кількість та типи USB та LAN-портів.

Не зайвою буде наявність у маршрутизатора інтегрованого фаєрволу. Він унеможливить підключення до вашої мережі зловмисників. Батьківський контроль захистить ваших дітей від небажаного контенту, а співробітників від прогулянок мережею в робочий час.

Як вибрати хороший роутер. Технічні характеристики роутерів. Антени, LAN-порти, USB-порти - фото 2

Підтримувані протоколи

Непідготовленому користувачеві важко розібратися в тонкощах різних протоколів, та й не дуже потрібно. Головна характеристика, яка має його цікавити, – це гранична швидкість передачі даних. Зазначимо, що для комфортного перегляду відео необхідна швидкість щонайменше 50 Мбіт/сек.

Антени, LAN-порти, USB-порти

Здається, яке значення має кількість LAN-портів за наявності радіочастотного каналу Wi-Fi? Виявляється, не всі споживачі мають можливість приймати сигнали Wi-Fi й виходом стане зв'язок кабелю через LAN-порти.

Кількість та тип антен впливає на швидкість передачі даних та дальність дії роутера. Чим більший антен, тим ці параметри вищі. Але є одна особливість, яка остуджує гарячі голови: ніяка кількість антен в апарату не зробить швидкість передачі даних швидше, ніж швидкість, встановлену провайдером.

USB-порти дають додаткові можливості роутеру:

  • підключення флешки;
  • підключення мобільного модему;
  • підключення зовнішньої пам'яті.

Тільки користувач може знати, чи потрібен USB-порт. На основі свого досвіду можемо сказати, що в домашньому користуванні такий порт використовується вкрай рідко, а в офісі не буде зайвим.

Про виробників

Якщо чесно говорити, то нині ринок вже видавив несумлінних виконавців. Але не поспішайте розслаблятися. Ніхто не застрахований від підробки. Звідси проста порада: обирайте не виробника, а продавця. Добросовісний продавець ніколи не ризикуватиме своєю репутацією, пропонуючи підробки або вироби від неперевірених виробників.

Компанія DEPS конвертувала свій багаторічний досвід роботи із системами телекомунікацій у глибокі знання особливостей роботи роутерів різних моделей та пропонує своїм клієнтам вироби перевірені часом, вироби за які компанії ніколи не буде соромно.