5 груд. 2019 16:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

82

0

Як вибрати розробника сайту, не “попавши на гроші” у фрілансерів

Як вибрати розробника сайту, не “попавши на гроші” у фрілансерів

Робота фрілансера та веб-студії на прикладі діджитал-агенства повного циклу


Як вибрати розробника сайту, не “попавши на гроші” у фрілансерів

Обрати виконавця для написання вашого власного сайту ще та задача. Адже найпершим і логічним на даний час бажанням є пошук підрядника через Інтернет. Та ось проблема, що саме там ви знайдете занадто багато непрофесійного шлаку і ризикуєте занадто великими фінансовими витратами та власним часом. Як же обрати справді надійного та професійного виконавця? Це та декілька інших питань розглянемо сьогодні. А для більш повного уявлення порівняємо роботу середньостатистичного фрілансера та веб-студії на прикладі діджитал-агенства повного циклу ROST DIGITAL.

Як вибрати розробника сайту, не “попавши на гроші” у фрілансерів

Фрілансер чи веб-студія: всі “за” і “проти”

Самий дешевий варіант реалізації проекту - замовити сайт у фрілансера. Безумовно, серед них є непогані спеціалісти, які в основний робочий час можуть працювати на веб-студії, а за бажанням “фрілансити” для додаткового заробітку. Вони здатні виконати ваше замовлення швидко, недорого і досить якісно. Але це лотерея - ніхто не гарантує, що співпраця закінчиться успішно. Багато хто вже “обпікся”, витрачаючи величезні кошти, але так і не отримуючи бажаного (навіть якщо виконавець обраний за рекомендацією).

Саме відсутність гарантії якісного виконання замовлення і доведення проекту до логічного завершення з повною передачею замовнику прав та доступів є головною проблемою співпраці з фрілансерами. Крім того, саме вам доведеться розв’язувати всі питання організації взаємодії з виконавцем, контролю за виконанням проекту.

Ще один аргумент не на користь фрілансера - поєднання відразу декілька спеціальностей в одному: програміста, веб-дизайнера, проджект-менеджера, тестувальника та верстальника. А в таких випадках якість, на жаль, страждає в першу чергу, тому що як то кажуть і “око замилюється”, і виконавець оцінює проект вузькими і однобокими категоріями.

Як вибрати розробника сайту, не “попавши на гроші” у фрілансерів - фото 2

На противагу цьому веб-студії та інтернет-агентства, що займаються професійною розробкою сайтів, дорожчі, але при цьому ви гарантовано отримаєте саме той результат, на який розраховуєте. У професійних компаній до розробки сайтів залучаються цілі команди фахівців, які бачать проект комплексно і більш поглиблено, бо кожен спеціаліст - профі у своєму напрямку і у процесі їх взаємодії, частіше всього і народжуються абсолютно унікальні та ексклюзивні роботи. Наприклад, у діджитал-агенства повного циклу ROST DIGITAL у розробці сайту для клієнта беруть участь:

  • проджект-менеджер;
  • веб-дизайнер;
  • верстальник;
  • програміст;
  • тестувальник;
  • контент-менеджер;
  • копірайтери;
  • SEO-спеціаліст та спеціаліст з контекстної реклами (у випадку необхідності подальшого супроводу та просування сайту в пошукових системах).

Вам допоможуть підібрати відповідну саме для ваших потреб систему управління сайтом, при необхідності розроблять індивідуальний дизайн, а в результаті ви отримаєте якісний та зручний сайт, повністю адаптований для потреб відвідувачів та пошукових систем.

Більш висока вартість послуг веб-студій та діджитал-агентств обумовлена не тільки високоякісним підбором спеціалістів, послуги яких, як відомо, вартують вище, а й рядом факторів із розряду сервісу та функціональних доробок:

  • компанія працює по підтримці замовника в режимі 24/7;
  • передові агентства не пропонують шаблонні рішення;
  • пропонують тільки індивідуальний продукт з урахуванням завдань бізнесу клієнта;
  • наявність проджект-менеджера - людини, яка несе всю відповідальність за розробку, допомагає замовнику більш чітко усвідомити потреби бізнесу та донести їх до відповідальних за виконання кожної частини проекту;
  • гнучкість і мобільність у рішеннях і завданнях проекту;
  • відсутність негативної "дріб'язковості" (замовнику не доведеться переплачувати за кожне хвилинне завдання втридорога);
  • бажання компанії розробника розвивати ваш бізнес і бути його учасниками, тим самим не скидаючи на вас повну відповідальність за сайт, а продовжувати моніторити його працездатність і надавати технічну підтримку;
  • до того ж, спеціалісти компанії регулярно та систематично проходять додаткове навчання, тренінги та курси для подальшого розвитку та самовдосконалення, щоб пропонувати вам, як замовнику, ще кращі рішення та найновіші розробки.

Як вибрати розробника сайту, не “попавши на гроші” у фрілансерів - фото 3

Перш ніж обрати виконавця, зверніть увагу на портфоліо, кількість і якість виконаних замовлень. Не зайвим буде промоніторити позиції в галузевих рейтингах та наявність нагород на конкурсах. Якщо є можливість, не полінуйтесь поспілкуватися з клієнтами тих виконавців, які вас зацікавили, і дізнайтесь про їх враження від співпраці.

Також не забувайте, що результат багато в чому залежить від правильності поставленої задачі.

Надіємося, наші поради хоч трішки допоможуть у пошуках, не наражаючись на шахраїв та некомпетентних підрядників.

CEO ROST DIGITAL

Олена Лисенко-Дворак