29 трав. 2019 13:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Новини компаній
0

26536

0

Як вилікувати кашель у дитини: 5 ефективних народних засобів

Як вилікувати кашель у дитини: 5 ефективних народних засобів

Що потрібно, якщо ваше улюблене дитя захворіло?


Що потрібно, якщо ваше улюблене дитя захворіло? Звісно, лікувати. Але діяти із розумом і, якщо можна, обійтися без “важкої артилерії” у вигляді пігулок та інших хімічних препаратів. Які бабусині засоби лікування кашлю є насправді дієвими, розповіли експерти Клубу турботливих матусь “Нестле Бебі”.

Не займайтеся самолікуванням!

Як вилікувати кашель у дитини: 5 ефективних народних засобів

Будь яке лікування має проводитись під наглядом лікаря, особливо якщо мова йде про здоров’я дитини.

“Звичайна простуда в малюка дуже швидко перетворюється на бронхіт чи навіть запалення легенів. Отже, обов’язково виконуйте всі призначення педіатра або сімейного лікаря, але й народні засоби заслуговують на увагу”, - застерігають эксперти “Нестле”.

Фахівці зазначають, що кашель буває не лише симптомом простуди та респіраторних захворювань, а й вказує на алергію, астму чи гіпоксію. Дізнатися думку експертів “Нестле” з цього приводу можна на сайті.

Сухе прогрівання

Як вилікувати кашель у дитини: 5 ефективних народних засобів - фото 2

Вилікувати кашель у дитини допоможе сухе прогрівання. Для цього знадобиться:

  • чавунна важка пательня;
  • звичайна кам’яна сіль;
  • бавовняний мішечок.

Розігрійте сіль на пательні й засипте її в мішечок. Вкладіть малюка у ліжко й покладіть йому на груди теплу торбинку на 30-60 хвилин. Прослідкуйте, щоб не було дуже гаряче, й дитина не отримала опіків.

Картопляний компрес

Як вилікувати кашель у дитини: 5 ефективних народних засобів - фото 3

Ще один перевірений засіб лікування кашлю. Вам знадобиться, власне, зварена із шкіркою картопля. Її потрібно розім’яти як на пюре, покласти в пакет й загорнути його в рушник. Із таким компресом малюк має пролежати під ковдрою 30-40 хвилин.

“Боржомі” з молоком

Від сухого кашлю, що дере горло, може врятувати молоко з мінеральною водою "Боржомі". Рецепт дуже простий: в пів склянки теплого молока додайте декілька столових ложок “Боржомі” й ретельно розмішайте. Якщо в дитини немає алергії, можна додати в лікувальний напій чайну ложку меду.

Редька з медом

Для того щоб приготувати такі ліки, вам знадобиться чорна редька і мед. Редьку ставимо коренем донизу в невелику ємність із водою, а зверху вирізаємо у неї частину серцевини. У цю дірку наливаємо 1-2 чайної ложки натурального меду. Через годину або дві, коли редька пустить сік, можна приступати до прийому ліків.

По мірі того як ви будете використовувати сік, доливайте нові порції меду. Давайте дитині по чайній ложці ліків 3 рази на добу.

ВАЖЛИВО: Перш ніж почати лікування, обов’язково переконайтеся, що у малечі немає алергії на мед або на чорну редьку. А краще проконсультуйтеся з педіатром, особливо якщо дитині ще не виповнилося три роки.

Вітамінні напої

Як вилікувати кашель у дитини: 5 ефективних народних засобів - фото 4

Щоб дитина швидше видужала, вона має багато пити. Найкраще якщо це будуть вітамінні напої: морс із журавлини, узвар, калиновий чи малиновий компот. Також це можуть бути трав’яні чаї із додаванням сухого листя смородини, малини, квітів липи та ромашки. Цукор в напоях краще замінити на мед. Але треба пам’ятати, що трави, як і мед, можуть викликати алергічну реакцію, тому застосовувати їх потрібно з обережністю. Будьте здорові!