29 жовт. 2020 11:20

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

267

0

Як вижати максимум зі своєї нової кухні і зберегти її сучасною якомога довше?

Як вижати максимум зі своєї нової кухні і зберегти її сучасною якомога довше?

Цікавитеся новинками меблевих технологій, які ВЖЕ можна реалізувати на вашій кухні? Саме про них розповіли у цій статті фахівці меблевої майстерні INSIDE, яка займається пошуком сучасних меблевих рішень і успішно їх втілює у життя для вінницьких замовників.


Як вижати максимум зі своєї нової кухні і зберегти її сучасною якомога довше?

Цікавитеся новинками меблевих технологій, які ВЖЕ можна реалізувати на вашій кухні? Саме про них розповіли у цій статті фахівці меблевої майстерні INSIDE, яка займається пошуком сучасних меблевих рішень і успішно їх втілює у життя для вінницьких замовників.

Матеріали

Стільниця з каменю – це вже класика. Стільниця з HPL-плити – новий тренд, який тільки почав завойовувати прихильників. Надзвичайно міцна, стійка до подряпин, не боїться ударів, гарячих каструль і Армагедону ;) Товщина такої стільниці - 12 мм. Дуже стильне і сучасне рішення. Колір внутрішнього ядра (торців стільниці) може бути чорним або сніжно білим. Раніше ви могли зустріти компакт-плиту в вигляді душових перегородок, робочих поверхонь в закладах харчування, барних стійок на заправках та інших місцях нещадної експлуатації. Але з роками виробники розробили класний модельний ряд. Тепер декори під дерево, камінь, однотонні, цікаві фактурні малюнки можна підібрати для затишних та елегантних домашніх кухонь.

Як вижати максимум зі своєї нової кухні і зберегти її сучасною якомога довше?

Фасади Fenix – насправді вже не новинка, але теж матеріал майбутнього! Він дуже практичний і не маркий за рахунок оригінальної матової структури, на якій не затримуються плями. Але головною фішкою є здатність до відновлення в домашніх умовах (тому вони і отримали назву Fenix)! По дрібних подряпинах можна пройтися гарячою праскою через тканину, або погріти феном - і пошкодження розгладжуються.

Ось такий технологічний матеріал!

Як вижати максимум зі своєї нової кухні і зберегти її сучасною якомога довше? - фото 2

Техніка

Відкривати і закривати фасади можна легким натиском. Електрична система відкривання від BLUM Servo drive дозволяє створити кухню майбутнього у вас вдома. Щоб опустити верхній фасад, достатньо натиснути на кнопку. Щоб закрити шухляду, легенько торкніться рукою, і вони засуваються автоматично.

Як вижати максимум зі своєї нової кухні і зберегти її сучасною якомога довше? - фото 3

Рухомі вбудовані розетки, які висуваються й ховаються за необхідності. Це справжня знахідка для кухонного острова, робочого столу чи випадку, коли потрібна розетка в підлозі для періодичного підключення пилососа в великій кімнаті-студії. Є моделі з USB виходом.

Як вижати максимум зі своєї нової кухні і зберегти її сучасною якомога довше? - фото 4

Давно не новина вбудований холодильник, посудомийка чи пальна машина. А як вам витяжка, вбудована в стільницю? Такі вже можна придбати і в Україні!

Внутрішня організація простору

Кухня виглядатиме футуристично, якщо застосувати готові рухомі модулі. Це класні рішення, які зроблять користування меблями в рази комфортнішим. Зверніть увагу на магічні кути. Вони розміщуються в кутових шафках. Щоб дістати щось з дальнього кутка, не треба нахилятися й пірнати в темноту шафки. Така конструкція буде надзвичайно зручною для літніх людей, яким важко нахилитися чи присідати на коліно, і для майбутніх матусь.

Як вижати максимум зі своєї нової кухні і зберегти її сучасною якомога довше? - фото 5

Карго бувають не лише для пляшок. У Muller можна вибрати широкі карго з наповненням, обладнаним для зберігання ножів, кухонних приладів та обробних дошок. Найкраще розміщувати таке карго біля плити, щоб лопатки, олія, щипці і навіть маленька сковорідка були під рукою.

Продумана зона зберігання продуктів – важлива деталь. Колона Spase Tower стане логічним завершенням кухні. За одним або двома фасадами ви можете зберігати всі запаси продуктів. Візуально виглядає більш довершено, ніж кілька розрізнених шухляд. Уявіть такий зручний модуль для запасів на своїй кухні! Тут і огляд та доступ з усіх сторін, і міцність. Кожна така шухляда може витримувати навантаження до 70 кг. От де ви зможете зберігати мамину консервацію!

Як вижати максимум зі своєї нової кухні і зберегти її сучасною якомога довше? - фото 6

Цілком недорого можна придбати смітники з можливістю сортування відходів. Ви, одночасно відкриваючи фасад, висуваєте смітник, і, не промахнувшись, долонею змахуєте сміття прямо зі стільниці. Мрія перфекціоніста!

Внутрішня організація простору – це ціла філософія. Кухонні дрібниці - зовсім не дрібниці, якщо їх створюють професіонали. В Україні є компанія, яка займається виключно органайзерами для меблів - ERGOBOX. Контейнери створюють з натуральної деревини - масиву ясена. Їх обробляють натуральною рослинною олією та бджолиним воском. Особливо радісно, що цей прекрасний якісний продукт - український! У них можна обрати розділювачі для столових приладів, каструль, кришок, вбудовані хлібниці. Як альтернативу, звісно ж, не забуваймо про аксесуари Blum.

Як вижати максимум зі своєї нової кухні і зберегти її сучасною якомога довше? - фото 7

Сантехніка й аксесуари

Усвідомлюючи проблему чистої питної води, багато людей на етапі ремонту завчасно планують фільтри для води. Дуже зручно при цьому використовувати змішувачі з подвійними вентилями. Один для «технічної» води, другий – для питної. Ціна на такі змішувачі брендових виробників, щоправда, поки що кусається, але вже є й бюджетні аналоги. Придивіться також до змішувачів з висувною лійкою. Уже з'явилися досить недорогі моделі.

Як вижати максимум зі своєї нової кухні і зберегти її сучасною якомога довше? - фото 8

Не варто недооцінювати вбудовані дозатори для мила й миючого засобу. Сумно, коли дорогі дизайнерські кухні втрачають неперевершений вигляд через такі необережні деталі: побутова хімія, ганчірки, губки кислотних кольорів. Вбудовані аксесуари врізаються в раковину або стільницю. До них без проблем можна дістатися, щоб наповнити контейнер, але не покриваються вапняними плямами й пилом, ніж коли б знаходилися на поверхні.

Дуже вдале рішення - раковина на дві чаші. В одній можна мити посуд з миючим засобом, а в іншій ополіскувати. В одну складати брудний посуд, а в іншій мити. В одній розморожувати продукти, в іншій мити. В одній брудний посуд, а в іншій – мити/чистити овочі чи рибу. Це зручно і гігієнічно.

Незалежно від того, ви професіонал, який випікає вдома вишукані торти, чи аматор, що нашвидкоруч омлетить сніданки, у вас буде багато брудного посуду. А з ним легше та приємніше справлятися, маючи раковину на дві чаші.

Якщо у вас передбачається подрібнювач, це тим більше правильне рішення. Для роботи подрібнювача потрібно включати тонкий струмінь води.

Як вижати максимум зі своєї нової кухні і зберегти її сучасною якомога довше? - фото 9

До слова, диспоузер – це подрібнювач органічних відходів. Агрегат використовують удома понад 50 % американців. По-перше, - це екологічно! Зав‘язана в пакет органіка у поєднанні з неорганічними відходами більше не буде джерелом токсинів на полігоні і не отруюватиме навколишнє середовище. А по-друге, диспоузер позбавить запахів з кухонного відра і бруду в раковині, а відходів загалом стане в рази менше.

Освітлення

Ефекту кухні, що левітує, можна досягти освітленням цоколя. Особливо гарно це виглядає увечері. Ввімкнувши підсвітку, складається враження, що кухня зависає в повітрі - левітує. До речі, якість світла достатня, щоб заварити собі чаю, не вмикаючи основне освітлення.

Як вижати максимум зі своєї нової кухні і зберегти її сучасною якомога довше? - фото 10

Безконтактним ввімкненням освітлення в шафі, гардеробі, на робочих поверхнях кухні вже нікого не здивуєш. Але це беззаперечно зручно!

***

Меблі - безкрайнє поле для творчості, яке коригується лише бюджетом замовника! Навіть звичайна меблева петля може стати предметом окремої розмови! Зокрема, коли мова про стильні чорні петлі для монохромного інтер’єру від Blum. Ми намагаємося стежити за всіма новинками виробників, знайомимо з ними своїх клієнтів та реалізовуємо на наших кухнях. Кожен господар заслуговує, щоб його улюблена кухонька була зручною, приємною й актуальною ще багато років. За сучасними й функціональними кухнями – до нас!

Замовити меблі INSIDE можна:

за телефоном\вайбером 0979541662 Антоніна,

або через фейсбук https://facebook.com/Inside.org.ua

чи Інстаграм @inside.org.ua

Сайт: http://kitchen.inside.org.ua