2 листоп. 2017 17:33

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Політика
0

90

0

Як запобігати конфлікту інтересів - представники НАЗК провели тренінг у Вінницькій облраді

Як запобігати конфлікту інтересів - представники НАЗК провели тренінг у Вінницькій облраді

 Участь в його роботі взяли заступник голови обласної ради Михайло Кременюк, голова облдержадміністрації Валерій Коровій


Як запобігати конфлікту інтересів - представники НАЗК провели тренінг у Вінницькій облраді

 2 листопада відбувся семінар-тренінг із роз’яснення законодавства про конфлікт інтересів. Навчання відбулось на виконання визначених Парламентом та Урядом завдань з підвищення рівня стандартів доброчесності щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших обмежень та зобов’язань, передбачених Законом України «Про запобігання корупції». Семінар проводить Національне агентство з питань запобігання корупції за підтримки Програми розвитку ООН.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької обласної ради.

Участь в його роботі взяли заступник голови обласної ради Михайло Кременюк, голова облдержадміністрації Валерій Коровій, депутати Людмила Станіславенко, Юрій Семенюк, Володимир Василишен, Петро Одарченко, виконавчий апарат облради, представники райдержадміністрацій, територіальних органів виконавчої влади обласного та районного рівнів, посадові особи місцевого самоврядування, депутати місцевих рад, сільські, селищні, міські голови, голови об’єднаних територіальних громад.

«Із введенням в дію нового Закону України «Про запобігання корупції» почала функціонувати нова система, яка орієнтована на створення ефективних механізмів запобігання корупції на публічній службі. Зі створенням в Україні Національного агентства відкрились нові можливості для реалізації практичних заходів щодо формування єдиного розуміння законодавчих дій щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів», – зазначив заступник голови обласної Ради Михайло Кременюк під час відкриття тренінгу.

Перед присутніми виступили керівник третього відділу Департаменту дотримання законодавства про конфлікт інтересів та інших обмежень щодо запобігання корупції Національного агентства Юлія Шевченко та головний спеціаліст Аліна Нікітіна. Використовуючи Методичні рекомендації щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, вони надали базові практичні інструменти для підвищення ефективності виявлення, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, дотримання встановлених заборон та обмежень.

В межах інформаційної кампанії в області передбачене проведення трьох семінарів-навчань загального – для державних службовців, посадових осіб органів місцевого самоврядування та спеціалізованого характеру – для працівників системи безоплатної первинної правової допомоги і уповноважених з питань запобігання та виявлення корупції.

Як запобігати конфлікту інтересів - представники НАЗК провели тренінг у Вінницькій облраді

Як запобігати конфлікту інтересів - представники НАЗК провели тренінг у Вінницькій облраді - фото 2

Як запобігати конфлікту інтересів - представники НАЗК провели тренінг у Вінницькій облраді - фото 3

Як запобігати конфлікту інтересів - представники НАЗК провели тренінг у Вінницькій облраді - фото 4

Вінниця.info, фото - сайт Вінницької облради