15 трав. 2019 16:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Економіка
0

36

0

Як змінюється ціна газу для мешканців Вінниччини у травні та червні

Як змінюється ціна газу для мешканців Вінниччини у травні та червні

Як змінюється ціна газу для мешканців Вінниччини у травні та червні


Як змінюється ціна газу для мешканців Вінниччини у травні та червні

Уряд, НКРЕКП та Нафтогаз нарешті врегулювали ціну газу для побутових споживачів з 1 травня 2019 року. Її розмір для Вінницької області в травні складає - 8 378,45 грн. за тис куб.м, а в червні - 8 758,52 грн. за тис куб.м. Коливання ціни пов’язане виключно із групою Нафтогаз: по-перше, змінилась оптова ціна газу від НАК «Нафтогаз України», по-друге, для «Укртрансгазу» введені нові тарифи на транспортування газу. Саме через зміну цих тарифів з 1 травня кожен регіон отримує свою ціну газу для населення.

Про це повідомляє прес-служба «Вінницягаз Збут».

У додаткових угодах, які НАК "Нафтогаз України" надіслав на адресу ТОВ «Вінницягаз Збут» як постачальника із спеціальними обов’язками, оптова ціна газу, за якою Нафтогаз продає газ для потреб населення з 1 травня 2019 року становитиме 7 188,00 грн. за тис куб.м, а з 1 червня -7 558,80 грн за тис куб.м.

В свою чергу НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг) встановила для АТ "Укртрансгаз" нові тарифи на транспортування газу. У зв’язку із зміною тарифів «Укртрансгазу» кінцева ціна газу для побутових споживачів буде різною на всій території України.

Враховуючі зміну зазначених складових, ціна газу для мешканців Вінницької області із 1 травня складає 8 378,45за тис куб.м, а в червні 8758,52 за тис куб.м.

«До цього нововведення ціна газу була єдина для споживачів у всіх областях, тому що діяв однаковий загальний тариф на доставку газу. Загальний тариф на доставку складався з тарифу на транспортування для «Укртрансгаз» та тарифу на розподіл для операторів ГРМ. Тож із 1 травня для кожного регіону буде діяти свій тариф на доставку газу.» - пояснює директор ТОВ «Вінницягаз Збут» Василь Сопільник.

Кожен клієнт «Вінницягаз Збут» отримує інформацію про всі складові ціни газу в рахунках за газ.

Вінниця.info