1 груд. 2020 13:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Новини компаній
0

98

0

Як знайти роботу: 5 перевірених способів

Як знайти роботу: 5 перевірених способів

Як підвищити свої шанси знайти цікаву та перспективну вакансію, знають в INDIGO


Фахівці шукають роботу як з фінансових причин, так і з позиції кар’єрного зростання та самореалізації, а також отримання задоволення від улюбленої справи. Але способи пошуку працевлаштування є універсальними.

Як знайти роботу: 5 перевірених способів

Які основні способи пошуку роботи

Для того, щоб отримати роботу мрії, необхідно використовувати усі доступні засоби.

Найбільш ефективними способами є наступні:

  • Співпраця з рекрутинговими агентствами. Для отримання максимального ефекту слід звертатися до рекрутерів, що спеціалізуються на певних галузях. Наприклад, пошуком фахівців з ІТ-технологій вже багато років займається компанія INDIGO Tech Recruiters. Це один з найнадійніших способів не пропустити вакансію, яка відповідає поставленим задачам.
  • Спеціалізовані онлайл-платформи. В інтернет-просторі України існує більше десятка популярних сайтів з пошуку роботи, що вже зарекомендували себе. Крім того, також варто переглядати вакансії на іноземних сайтах міжнародних компаній.
  • Соціальні мережі. Спілкування в соціальних мережах давно вийшло за рамки просто розваги. Тут заводяться корисні знайомства, публікуються резюме та здійснюються пошуки вакансії в спеціальних групах та спільнотах. Рекомендується перед початком пошуку роботи ретельно перевірити всю персональну інформацію, яка знаходиться у відкритому доступі в інтернеті, та переконатися, що профіль також працює на створення позитивного враження на рекрутера чи потенційного роботодавця.
  • Власний сайт. Наявність та певна якість персонального сайту також працює на підвищення іміджу. Для фахівців з веб-дизайну та інших дотичних ІТ-професій власний сайт може бути частиною портфоліо і підтверджувати рівень кваліфікації.
  • Звернення безпосередньо в компанію. Значну кількість високооплачуваних вакансій можуть запропонувати лише великі іноземні корпорації та їх місцеві представництва. Саме з такими ІТ-компаніями співпрацює РЕКРУТИНГОВЕ АГЕНТСТВО INDIGO. В кожній галузі флагманів не так багато, тому варто іноді спілкуватися самостійно напряму з майбутнім бажаним роботодавцем. Офіційні сайти зазвичай містять розділ з інформацією про наявні вакансії та контактні дані для надсилання резюме. Навіть за відсутності необхідної вакансії на теперішній час треба намагатися залишити резюме та свої контактні дані в базі обраного підприємства та через деякий час звертатися повторно.

Не слід також нехтувати простим та надійним дідівським способом пошуку роботи через друзів та знайомих, особливо якщо вони працюють в потенційно цікавій сфері.

Як знайти роботу: 5 перевірених способів - фото 2

Як підвищити свої шанси знайти цікаву та перспективну вакансію

Для збільшення рівня зацікавленості необхідно мати переваги перед іншими спеціалістами з таким же досвідом роботи. Для цього треба здійснити кілька кроків, насамперед такі:

  • Створити якісне інформативне резюме, в якому обов’язково вказати крім суто професійних навичок, освіти та досвіду роботи усі наявні переваги, наприклад, володіння іноземними мовами та водійськими правами.
  • Скласти портфоліо з виконаних робіт, проектів тощо та отримати рекомендації з попередніх місць роботи. Така практична інформація часом більш важлива, ніж освіта та досвід для роботодавця, який зацікавлений в талановитих співробітниках.
  • Продовжувати вдосконалюватися та здобувати нові знання чи навички на постійній основі. Адже знання, якими певний час не користуються, мають тенденцію забуватися. Наприклад, для покращення рівня знань розроблені сучасні методики як правильно вчити англійську чи будь-яку іншу мову.
  • Продемонструвати готовність приступити до виконання завдань негайно. Перевага в часі оформлення може схилити вибір на користь менш досвідченого чи більш дорогого фахівця.

В процесі пошуку роботи мрії не варто відмовлятися від підробітку, аби не втрачати темп та навички.

Застосовуючи максимальну кількість шляхів пошуку роботи, можна знайти бажану вакансію досить швидко і з мінімальними витратами.