6 верес. 2022 17:59

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

327

0

Як звучить автомат та Javelin. Військовий з Вінниці створив музичну композицію повністю зіграну на зброї різного типу

Як звучить автомат та Javelin. Військовий з Вінниці створив музичну композицію повністю зіграну на зброї різного типу

Військовий, професійний музикант, випускник Вінницького фахового коледжу мистецтв ім.М.Леонтовича Олександр Селезньов, створив першу в світі композицію повністю зіграну на зброї різного типу


Як звучить автомат та Javelin. Військовий з Вінниці створив музичну композицію повністю зіграну на зброї різного типу

Військовий, професійний музикант, випускник Вінницького фахового коледжу мистецтв ім.М.Леонтовича Олександр Селезньов, створив першу у світі композицію повністю зіграну на зброї різного типу.

Про те, яка зброя найцікавіше звучить та в чому сила музики, Олександр розповів кореспонденту Вінниця.info.

На першому відео, яке стало вірусним в мережі, Олександр зіграв на автоматі, знаходячись в наряді.

«Я професійний музикант. Співпрацював з відомими гуртами та виконавцями, серед яких MamaRika, Євген Хмара та інші. Коли почалася війна, мене мобілізували, - розповідає Олександр. - Військового досвіду в мене не було і я потрапив на навчання. Там довгий час не грав ні на яких інструментах. І ось, коли стояв на чергуванні 6 годин в полі, в наряді, була така туга по музиці, що я почав на автоматі вистукувати ритм і співати Ой, у лузі червона калина. Це відео я спочатку не викладав, але потім так сталося, що після навчань мене перевели в Київ служити в Оркестрі Почесної варти Окремого президентського полку ім. гетьмана Богдана Хмельницького, і вирішив викласти це відео в мережу. Воно одразу стало вірусним. Після цього я почав трошки більше експериментувати».

Третє за рахунком відео, опубліковано в мережі 24 серпня. Задля створення кліпу Олександр залучив найвідомішу сьогодні в Україні зброю і показав, який звук вона може видавати.

«Третє відео, мабуть, яке я виклав, це було 24 серпня. Для цього кліпу вже була більш активно залучена різна зброя. Я використовував: Stinger, Javelin, рпг… Щоб це стало можливим, цілеспрямовано звернувся в компанію STRATA22, які створюють імерсійні мультимедійні системи для безпечної бойової підготовки наших захисників. Вони дозволили мені пограти на їх інструментах. В компанію я прийшов з товаришем Володимиром Вішньовим, який займається відео і він познімав як я граю. Згодом, я все це скомпонував і вийшов кліп», - розповів Олександр.

Сьогодні Олександр продовжує служити в оркестрі Почесної варти та займатися творчістю.

«Я зараз служу в оркестрі Почесної варти Окремого президентського полку ім. гетьмана Богдана Хмельницького. На основі цього оркестру у нас є колектив «ClariDrum»: три кларнети і я граю на перкусії. Ми намагаємося також створювати музику і відео, які б надихали наших захисників. Тому що музика може бути нашою духовною зброєю», - підкреслює музикант.

«Я радий, що можу займатися музикою на службі. Адже кожен повинен мати якесь своє місце і займатися тим, що в нього найкраще виходить.

В майбутньому у мене є ідеї розвивати музику на зброї, але поки що не має такої можливості. Втім є багато й інших творчих планів», - розповів Олександр.

Щодо того, яка зброя найцікавіше звучить, то музикант зізнається, кожна має свої особливості.

«Мені здається що на автоматі Калашникова більше зон, де можна постукати, тому здається, що він має більше всього можливостей. Але всюди можна знайти щось цікаве і видобути якийсь цікавий звук», - каже Олександр.

Олександр родом із Вінниці, останнім часом проживав в столиці. На барабанах грає більше 20 років. Є співвласником приватної музичної школи в якій викладав гру на барабанах. Видав перший україномовний посібник для барабанщиків. «Через те, що я давно викладаю, було багато накопленого матеріалу та досвіду роботи з учнями, і настав момент, коли в 2015 році я вирішив цю інформацію оформлювати, і пізніше все це скомпонував і вирішив видати. До цього нічого ексклюзивного українською не виходило, то ж так я зробив такий перший україномовний посібник», - підкреслив Олександр.

Авторську музику Олександра можна послухати тут:

Spotify https://spoti.fi/2SGJpTc

Apple Music https://apple.co/2W4PoEG

YouTube

SoundCloud http://bit.ly/2ICOcAG

Як звучить автомат та Javelin. Військовий з Вінниці створив музичну композицію повністю зіграну на зброї різного типу

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info

title

title