1 лип. 2021 17:08

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Новини компаній
0

66

0

Які бувають морозильні камери

Які бувають морозильні камери

Морозильна камера може стати частиною вашого звичайного побутового холодильника або бути окремим побутовим приладом


Складно уявити сучасне життя без побутової техніки, а особливо морозильної камери. Пристрій є різновидом холодильного устаткування, призначений для зберігання продуктів при низьких температурах. Морозильна камера може стати частиною вашого звичайного побутового холодильника або бути окремим побутовим приладом. Такий пристрій не займає багато місця. Усередині розташовується від 5 до 7-ми ящиків, які дозволяють зберігати різнорідні продукти в цілковитій безпеці.

Зазвичай, дуже мало хто розрізняє всі види устрою, а починають цікавитися, коли потрібно придбати новий. Частіше всього купівлю здійснюють під час переїзду, коли оновлюють усю техніку або під час облаштування нового будинку, квартири. Як вибрати пристрій?, на що звернути увагу? - це головні питання покупців. Нижче ми познайомимо вас за параметрами, на які обов'язково потрібно звернути увагу під час купівлі. Головне завдання такої техніки - разморозка по таймеру або автоматична, довгострокове заморожування, швидкісне заморожування.

Для чого потрібна морозильна камера

Морозильна камера істотно полегшує життя домогосподарки, даючи змогу зберігати велику кількість продуктів. Для чого потрібно купувати морозилку:

  1. Для зберігання овочів та фруктів незалежно від сезону. Продукти так можуть зберігатися впродовж довгого часу, містячи в собі корисні властивості. Сезонне заморожування дозволяє заощадити на овочах і фруктах взимку.;
  2. Якщо у вашому звичайному холодильнику замало місця. Частіше всього така проблема виникає, якщо вдома живе велика родина. Ще одна морозилка завжди буде при нагоді;
  3. Також пристрій знадобиться, якщо ваш холодильник йде без морозилки або вона дуже маленька за об'ємом. Велика різноманітність асортименту дозволить вибрати компактний варіант, який стане відмінним доповненням для вашого холодильника

Побутові морозильні камери

Якщо ви звикли запасатися продуктами на тривалий час, вам не обійтися без побутової маленької морозильної камери або ж великої. Сьогодні побутову техніку такого типу робить велика кількість брендів. Дуже значимим є вибір виробника, але також слід звернути увага на:

  • З якого матеріалу зроблений корпус пристрою;
  • Які системи разморозки є в обраної моделі;
  • Чи зручні полиці, висувні ящики, чи підходять вони для ваших цілей;
  • Який функціонал є у моделі;
  • Чи підходить пристрій до вашого кухонного гарнітура, наскільки органічно виглядатиме з іншою технікою;
  • Місткість камери - цей параметр залежить від індивідуальних потреб людей, які користуються камерою;
  • Яка система управління використовується.

Обравши найбільш доречний для вас устрій, ви зможете у холодну пору року поласувати смачними фруктами, овочами, а влітку не піклуватися про надійність заморозки - усі продукти тривалий час не будуть шкодуватися. Ви можете індивідуально підібрати тип заморозки, згідно із вмістимим камери.

Вбудована морозилка

Сама назва вбудована морозильна камера дає інформацію щодо особливостей пристрою - камера вбудовується саме в кухонний гарнітур. Завдяки такому розміщенню звільняється багато місця, дозволяючи максимально раціонально використати робочу поверхню. Особливості такого типу техніки:

  • Перед монтуванням потрібно провести всі необхідні заміри і підготувати кухонний гарнітур (іноді для цього потрібен розпил);
  • Модель добре вписується у будь-який інтер'єр. Якщо ви робите ремонт, на етапі планування потрібно вибрати модель і виділити для неї місце;
  • Пристрій дуже компактний, тому ідеально підійде, якщо у вас невелика кухонна площа. Також камеру можна розмістити в коридорі, на балконі. Також дуже часто морозилку розміщують за спеціальною дерев'яною панеллю.

Морозильні камери такого типу легко купити, визначивши одразу для себе основні параметри.

Контейнери, функціональні особливості і об'єми побутових морозилок

Нещодавно горизонтальні морозильні камери зустрічалися тільки в магазинах. Але сьогодні багато таких моделей представлені для домашнього використання. Такий пристрій є місткою ємністю з горизонтальним типом завантаження. Знизу розташовується велика місткість, в якій частенько розміщують великі шматки м'яса або риби. У верхньому ярусі розташовуються скриньки середнього розміру, де зручно зберігати пакетовану зелень, овочі і фрукти. Для домашнього використання пристрій виготовляється без прозорої кришки.

Скриня морозильна - основні переваги:

  • Велика місткість, в порівнянні з класичною морозилкою;
  • Високий показник теплоізоляції. Прилегла горизонтальна кришка забезпечує щільність прилягання кришки під власною вагою;
  • На відміну від вертикальних моделей, такі стоять на порядок дешевше;
  • Економія електроенергії, яку забезпечує хороше прилягання кришки і наявність всього однієї камери.

Тип управління

Перед вибором морозильної камери, слід визначитися із ціною. Від цього залежить вибір виробника, функціонал пристрою, а також тип управління. Щодо останнього, виділяють такі типи управління:

  • Механічний

Механічний тип управління відбувається за допомогою спеціального обертового механізму, який відповідає за регулювання повітря. Контролювати температуру можливо спеціальним вимикачем, який повертається.

  • Електронно-механічний

Електронний тип в автоматичному режимі вкл. та викл. надходження повітря. Індикатори сповіщають користувача, який тип заморожування включений.

  • Сенсорний

Сенсорний тип управління найбільш зручний, та як для керування не потрібно відчиняти камеру. Все що вам потрібно, ви можете увімкнути на спеціальній панелі. Майже уся сучасна побутова техніка оснащена розумним управлінням. Це дозволяє точніше виставити температурне значення, а також використати велику безліч функцій. Індикатори сповіщають користувача про включений режим, стан пристрою.

Звісно, при виборі морозильної камери, на її ціну впливає обраний вами тип управління. Сенсорні моделі значно дорожчі, ніж з механічним типом управління.

Як вибрати камеру по температурному режиму

Перед тим, як купити морозильну камеру горизонтальну або вертикальну, слід визначити для себе, які температурні режими вам потрібні. Це один з найбільш важливих параметрів для вибору приладу. Даний показник відповідає за:

  1. якісну заморозку змісту камери;
  2. збереження гарного зовнішнього вигляду продуктів;
  3. збереження поживної цінності.

Простий побутовий пристрій підтримує однакову температуру в усіх відсіках. Сучасніші і дорожчі моделі дозволяють встановлювати потрібну температуру в кожному відсіку. Згідно з міжнародним стандартом, показник температурного режиму позначається сніжинками:

  1. * - у такому пристрої зберігати продукти можна не більше одного тижня. Температуру всередині морозильної камери сухої заморозки або будь-якої іншої не перевищує -6°;
  2. ** - температура в таких пристроях не нижче -12°, що дозволяє спокійно зберігати вміст не більше 1 місяця;
  3. *** - як правило температура в таких відсіках - 18°, що безпечно зберігає впродовж 3-х місяців продукти в первинному виді;
  4. ***** - такий показник є на пристроях з режимом глибокого заморожування. Це відмінний варіант, якщо вам вимагається більше 1 року тримати в камері продукти харчування.

При виборі температурного режиму врахуйте, який тип заморожування найчастіше ви використовуєте, для яких цілей купуєте камеру.

Вибираємо камеру за типом розморожування

Великий асортимент горизонтальних морозильних камер, або вертикальних дозволяє обрати найбільш зручний для вас тип розморожування.

  • Автоматичний - сучасна людина вже звикла, що більшість ручної праці виконується технікою. Пристрій з автоматичним розморожуванням самостійно видаляє вологу в спеціальний резервуар. Вам потрібно буде тільки періодично зливати накопичену воду.

Ручний - якщо ви обрали вертикальну морозильну камеру з таким типом розморожування, вам потрібно буде самостійно слідкувати за станом техніки. Такі моделі все менш поширені, тому що на зміну їм прийшли більш сучасні варіанти. Ручні пристрої досить не зручні, оскільки з часом накопичують велику кількість льоду. Для очищення необхідно вимкнути пристрій і чекати, поки все розтане. Після глибокого очищення і сушки можна знову користуватися пристроєм.