23 січ. 2015 12:49

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Економіка
0

128

0

Які нові податки нарахують вінничанам в 2015 році для поповнення міської казни

Які нові податки нарахують вінничанам в 2015 році для поповнення міської казни

 Встановлено місцеві податки і збори


Які нові податки нарахують вінничанам в 2015 році для поповнення міської казни

 23 січня на сесії Вінницької міської ради прийнято рішення Про встановлення місцевих податків і зборів та затвердження Порядків їх справляння.

Відповідно до рішення міськради, на території м. Вінниці встановлено наступні місцеві податки та збори:

1. Податок на майно, який складається:

- податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки;

- транспортний податок;

- плата за землю;

2. Єдиний податок.

3. Збір за місця для паркування транспортних засобів.

4. Туристичний збір.

Плата за землю та єдиний податок не нові для вінничан. Туристичний збір платитимуть українці, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію м. Вінниці, та отримують послуги з тимчасового проживання. Збір за місця для паркування транспортних засобів платитимуть юридичні особи, їх філії, фізичні особи-підприємці, які згідно з рішенням міської ради організовують та провадять діяльність на території м. Вінниці із забезпечення паркування транспортних засобів на майданчиках для платного паркування та спеціально відведених автостоянках.

А от податок на нерухомість та транспортний податок стосуються не лише юридичних осіб, а й фізичних осіб, власників нерухомості та певного виду  транспортних засобів

Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

Платниками податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості. Оподатковуються нерухомості, в тому числі їх частки. Нараховуватиме податок Держфінінспекція, в залежності від площі нерухомості. База оподаткування об’єкта житлової нерухомості, в тому числі їх часток – квартири загальною площею більше 60 кв. м.; житлові будинки площею більше 120 кв. м.; та різні типи об’єктів житлової нерухомості (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири та житлового будинку), площею що в сумі перевищує 180 кв.м.

Ставка податку за 1кв. м. залежатиме від виду нерухомості:

 Які нові податки нарахують вінничанам в 2015 році для поповнення міської казни

Ставки податку для нежитлової нерухомості (комерційної), за 1 кв.м бази оподаткування:

 Які нові податки нарахують вінничанам в 2015 році для поповнення міської казни - фото 2

Відомо, що ставка податку нараховується у відсотках до розміру мінімальної заробітної плати, станом на 1 січня 2015 року податок становить 24 гривні за 1 кв. м. житлової нерухомості та 12 гривень за 1 м.кв. комерційної нерухомості.

Податкове зобов’язання за звітний рік з податку сплачується: фізичними особами — протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення; юридичними особами — авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

 Транспортний податок

Платниками податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в м. Вінниці легкові автомобілі, які використовувалися до 5 років і мають об’єм циліндрів двигуна понад 3000 куб.см. Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік  у розмірі 25 000 гривень за кожен легковий автомобіль.

Транспортний податок сплачується:

а) фізичними особами — протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;

б) юридичними особами — авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

ВИННИЦА.info