7 груд. 2021 16:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Новини компаній
0

1347

0

Які предмети в жодному разі не можна гасити вуглекислотним вогнегасником

Які предмети в жодному разі не можна гасити вуглекислотним вогнегасником

Вуглекислотний вогнегасник — це закачувальний первинний засіб гасіння спалахів із зарядом рідкого двоокису вуглецю, що знаходиться під високим тиском


J1Ago3lxytPVq2JKMxQTeFzZ32eCXxRkQVxjLAUljpvNKtNjhRG3TBKVjmCEgGPyqcDFNuUhW-gKRIeoF17ZXO8WCNgLzJ5Toa4iG1cP1FlF5hw3TRq09lmnBB6EQy0JOuyg7aq5

Вуглекислотний вогнегасник — це закачувальний первинний засіб гасіння спалахів із зарядом рідкого двоокису вуглецю, що знаходиться під високим тиском. Такі пристрої широко поширені у різних галузях, приватних домоволодіннях, комерційних приміщеннях, складських, промислових об'єктах тощо.

Купити вуглекислотний вогнегасник в Україні можна в компанії «Інженерінг». Підприємство займається виробництвом протипожежного обладнання під власною торговою маркою Fire Pro. У каталозі на сайті https://fire-pro.com.ua/uk/collections/ognetushiteli-uglekislotnye представлені якісні первинні засоби гасіння пожеж різного типу та робочого об'єму. Ціна вуглекислотних вогнегасників тут доволі прийнятна, до того ж компанія «Інженерінг» надає професійні послуги обслуговування та перезаряджання засобів боротьби із загораннями.

Які матеріали та речовини можна гасити, а які заборонено

Вогнегасники, заповнені вуглекислотою, незамінні як засіб гасіння пожеж там, де з іншим видом вогнегасної речовини це зробити неможливо, смертельно небезпечно для життя або недоцільно. Справа в тому, що інші види вогнегасників, наприклад, порошкові, можуть пошкодити чи зіпсувати дороге та цінне виробниче обладнання, електричні прилади або побутову техніку, що призводить до ще більших матеріальних збитків. А СО2 під час гасіння просто швидко випаровується, не залишаючи жодних слідів — забруднень або ушкоджень.

Тому ВВК вогнегасник вкрай необхідний для гасіння:

  • Будь-якого виробничого/побутового електричного обладнання — установок, приладів, апаратів керування та контролю під робочою напругою до 1000 В; у разі відключення живлення — трансформаторних установок, розподільчих пристроїв до 10 кВ.
  • Комп'ютерної техніки в офісних приміщеннях, надцінного обладнання центрів обробки/зберігання великих масивів даних, кінопроекційної апаратури залів для глядачів.
  • Виставлених художніх цінностей, які зберігаються в картинних галереях, музеях, експозиційних залах; важливих паперових документів в державних архівах та інших місцях.
  • Різноманітних транспортних засобів — від мотоциклів, малолітражки до електропоїздів, морських/океанських суден.
  • Більшості речовин, запальних за участю кисню.

Такі вогнегасники також рекомендовані до застосування в житловому секторі, але на жаль, сьогодні мало хто з власників купує такі засоби у свої будинки та квартири.

UwW3cUEI47NqwndYyesz3W02UzLeGjmULoXwQqONmaTBYb_ofFl3bRCvcH64HAFQvnTN7tzeUsbjsVtBh-im_zsyG_z9RbLjU909o1ZBKHQMrmjmFyL9p3nl2b5D-48kGJMRflbQ

Варто зазначити, що за допомогою вуглекислотних вогнегасників суворо заборонено гасіння:

  • металів калію, натрію у чистому вигляді;
  • магнію, алюмінію, а також сплавів на їх основі;
  • паперового, деревного пилу, тирси, бавовни-сирцю;
  • одягу, що палає на тілі людини;
  • полімерних, пірофорних речовин, а також інших матеріалів, вихідної сировини, готової продукції, які можуть горіти без контакту з повітряним середовищем, тліти всередині власного об'єму.

Це пов'язано з унікальними фізико-хімічними властивостями рідкої вуглекислоти, що зберігається в корпусі вогнегасника, а також газоподібного СО2, який виходить під великим тиском/швидкістю з розтрубу при гасінні первинного вогнища пожежі.