21 лют. 2015 11:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

80

0

Які продукти вінничанам не варто зберігати в холодильнику

Які продукти вінничанам не варто зберігати в холодильнику

 Список продуктів які не варто зберігати в холодильнику для вінничан


Які продукти вінничанам не варто зберігати в холодильнику

 Люди звикли все «пхати» до холодильника, мовляв, так довше постоїть. Однак є деякі продукти, які абсолютно не терплять холоду і втрачають у ньому свої властивості, тому їх потрібно тримати від холодильника подалі.

Консерви, копченості, варення. Ці продукти харчування тільки займають простір, якого вічно не вистачає.

Тверді овочі (картопля, морква, цибуля) потрібно зберігати в плівці або пластиковій коробці, але ніяк не в холодильнику, де вони швидше зіпсуються.

Тропічні фрукти при низьких температурах загнивають і виділяють шкідливі речовини. Краще зберігати усі цитрусові на полиці в шафу. Також гранати та хурма не люблять холоду. Ці фрукти краще загорнути в декілька шарів паперу і зберігати в сухому місці при кімнатній температурі.

Шоколад і цукерки. На їх поверхні при низькій температурі виступає конденсат, потім він висихає, а на поверхні залишаються дрібні кристали цукру, можна сказати, шоколад "сивіє". У такому вигляді його можна їсти, але він не такий смачний і красивий.

Хліб. При охолодженні крохмаль у хлібо-булочних виробах змінює структуру, що робить його жорсткіше, також хліб втрачає вологу.

 Оливкова олія, в холоді вона пустить пластівці і стане несмачною.

 Мед. Холод вбиває всі його корисні властивості.

Часник абсолютно не терпить холоду. Він спокійно проведе у сухому місці кілька місяців. Обов'язкова умова - вентиляція, яка збереже часник свіжим набагато довше.

Кава. Зберігання в холодильнику негативно вплине на якість і смак кави. До того ж сама кава, що має досить сильний запах, може змінити запах і смак інших продуктів.

ВИННИЦА.info