25 черв. 2021 12:52

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Новини компаній
0

110

0

Яку підлогу обрати для балкона чи лоджії

Яку підлогу обрати для балкона чи лоджії

Фахівці інтернет-магазину 1 Floor розповіли про найкращі варіанти підлоги для балкону


Яку підлогу обрати для балкона чи лоджії

Часи, коли балкон слугував коморою для усілякого мотлоху, давно минули – сьогодні для багатьох він є куточком затишку або навіть повноцінною кімнатою. Як і в інших приміщеннях, там згодом доведеться робити ремонт й оновлювати підлогу, особливо якщо лоджія не засклена.

Ми поспілкувалися з фахівцями інтернет-магазину 1 Floor про найкращі варіанти підлоги для балкону. Обирайте між двома функціональними пропозиціями – обидві мають свої переваги.

Естетична й практична терасна дошка

Найпопулярніша серед українців терасна дошка. Цей варіант є безумовним лідером з кількох причин:

  • вигідна ціна на матеріал;
  • довговічність, що може сягати 20 років;
  • витривалість щодо вологи, зміни температур і шкідників;
  • відносно простий, але надійний монтаж;
  • неслизька поверхня.

На ринку пропонується два різновиди за матеріалом виготовлення:

  • з деревини;
  • з деревинно-полімерного композита.

Перший орієнтований на активне використання, така дошка невразлива до морозів, а другий варіант краще покаже себе за умов підвищеної вологості.

З естетичної точки зору матеріал дуже привабливий: його можна покрити лаком або фарбувати будь-яким кольором, створюючи оригінальний дизайн лоджії.

Особливості ламінату Quick Step

Яку підлогу обрати для балкона чи лоджії - фото 2

Якщо прагнете функціональності й сучасного стилю, ламінат Quick Step підійде якнайкраще. За будовою він дещо відрізняється від традиційного, й ця відмінність обумовлює чимало переваг:

  • довговічність. Поверхня зберігає свій вигляд протягом 25 років активного використання;
  • стійкість до сонячних променів. Кольори Quick Step залишаться яскравими навіть після тривалого впливу УФ-випромінювання;
  • екологічна безпека матеріалів. Цей ламінат є безпечним для дітей і дорослих, тому його можна без остраху обирати тим, хто піклується про своє здоров’я;
  • легкість у монтажі й догляді. Завдяки системам Uniclic й Uniclic Multifit дошки просто укладати, до того ж можна зробити навіть теплу підлогу;
  • пожежна безпека. Матеріал є стійким до високих температур, тож ви почуватиметесь спокійно, коли виходитиме на балкон із філіжанкою кави.

Найскладнішим у виборі ламінату є підбір кольору й візерунку, широкий і різноманітний асортимент дивіться за посиланням:https://1floor.com.ua/catalog/laminat/. Та зазначимо, що дизайн “дерево” чи “цегла” завжди доречний в інтер’єрі лоджії.

Клас захисту поверхні від стертості

Яку підлогу обрати для балкона чи лоджії - фото 3

Зазвичай підлога на балконі використовується помірно, тому для багатьох покупців оптимальним рішенням буде покриття з мінімальним захистом від зношування. Проте якщо ви плануєте проводити там дозвілля або облаштувати робочий кабінет, потурбуйтесь про зносостійкість поверхні.

Існує 4 стандарти міцності ламінату, тож кожен покупець знайде баланс між вартістю товару та його довговічністю. Намагайтесь об’єктивно оцінити ступінь навантаження на підлогу, тоді оберете найпрактичніший варіант покриття під власні потреби.