24 лип. 2020 13:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

347

0

Якими населеними пунктами поповниться Вінницька ОТГ

Якими населеними пунктами поповниться Вінницька ОТГ

З 2021-го року до Вінницької ОТГ мають приєднатися Вінницькі Хутори, Писарівка, Щітки, Стадниця, Гарвишівка, Великі та Малі Крушлинці.


Якими населеними пунктами поповниться Вінницька ОТГ

З 2021-го року до Вінницької об’єднаної територіальної громади приєднаються: Вінницькі Хутори, Писарівка, Стадниця, Гарвишівка, Щітки, Великі та Малі Крушлинці.

Про це 24-го липня під час брифінгу розповів міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

«Фактично, з 2021-го року місто Вінниця буде включати в собі сім населених пунктів. Це Вінницькі Хутори, Писарівка, Стадниця, Гарвишівка, Великі Крушлинці та Малі Крушлинці. Це достатньо серйозний об’єм і по території, і по цим населеним пунктам. Це буде об’єднана територіальна громада. Плюс, ще Десна. Ви пам’ятаєте, що в минулому році фактично вона приєдналася до міста Вінниці. Я очікую, що далі місто Вінниця буде розвиватися. Ми сьогодні працюємо над формуванням стратегії «Вінниця 3.0» або «Вінниця 2030», де враховуємо також позиції, які пов’язані з цими територіями та цими населеними пунктами для того, щоб їх правильно інтегрувати в життєдіяльність міста Вінниці. Хочу відмітити, що 51% вінничан позитивно ставляться до того, що будуть приєднані ці території до міста Вінниці, і 29% – нейтрально. Тобто, я вважаю, що переважна більшість вінничан з розумінням ставляться до того, що:

  • Місто Вінниця повинне розширюватися;
  • Сусідні громади, які живуть біля Вінниці, повинні розвиватися, і це стосується соціальної сфери, розвитку інфраструктури, транспортного забезпечення, і в цілому, розвитку території, відповідно нашим стандартам.

Ми працюємо над цим. Я думаю, через кілька років ми зможемо чітко сказати, що ми змогли реалізувати та які в нас є плани на майбутнє», – розповів мер.

Як йдеться на сайті «Децентралізація», до складу Вінницької ОТГ також увійде село Щітки Писарівської сільської ради.


Нагадаємо, в жовтні 2018-го року селище Десну офіційно приєднали до Вінниці.

В квітні 2019-го вінничанин зареєстрував петицію щодо приєднання до міста низки навколишніх населених пунктів.

В рамках соцопитування, яке проводила агенція «Соціоінформ» в червні, у мешканців Вінниці та прилеглих населених пунктів, як вони ставляться до створення Вінницької ОТГ. Тоді 51% опитаних відповіли, що ставляться позитивно, 29% – нейтрально, 21% – негативно.

Вінниця.info, фото – ілюстративне, відео – з фейсбук-сторінки Сергія Моргунова

title