10 листоп. 2010 18:13

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Україна
0

47

0

Янукович хоче доступу до публічної інформації

Янукович хоче доступу до публічної інформації

"Президент неодноразово заявляв, що закон "Про доступ до публічної інформації" - як закон, я не говорю про редакцію, яка знаходиться в парламенті - це закон, який підтримує демократію в країні", - сказав Льовочкін


Янукович хоче доступу до публічної інформації

Президент Віктор Янукович виступає за ухвалення закону "Про доступ до публічної інформації".

Про це повідомив на брифінгу глава адміністрації президента Сергій Льовочкін.

"Президент неодноразово заявляв, що закон "Про доступ до публічної інформації" - як закон, я не говорю про редакцію, яка знаходиться в парламенті - це закон, який підтримує демократію в країні", - сказав Льовочкін.

Водночас відносно проекту закону, який знаходиться на розгляді парламенту, Льовочкін сказав: "Мінус".

Як відомо, 21 жовтня Верховна Рада мала голосувати в другому читанні закон "Про доступ до публічної інформації", внесений бютівцем Андрієм Шевченком і підтриманий експертами Ради Європи.

Однак сигнальне голосування 21 жовтня показало, що закон готова підтримати лише один депутат від Партії регіонів Юлія Новікова.

Після цього розгляд питання перенесли на 2 листопада, однак голосування так і не відбулося.

Учасники руху "Стоп цензурі!" закликали керівництво парламенту ухвалити закон "Про доступ до публічної інформації" на поточній сесії.

Журналісти також почали збір підписів під зверненням до президента Європейської Ради Германа ван Ромпея посприяти ухваленню закону про доступ до публічної інформації.

Президент Віктор Янукович обіцяв підписати цей закон, якщо той буде проголосований Верховною Радою.

"Він вважає актуальним завданням скоротити терміни задоволення інформаційних запитів до п'яти днів, а в надзвичайних ситуаціях - до двох", - повідомляла прес-служба адміністрації президента.

 

Українська правда


0
0