10 серп. 2010 17:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Україна
0

47

0

Янукович натякнув, які дороги треба ремонтувати

Янукович натякнув, які дороги треба ремонтувати

Зустрівся з головою Укравтодору Демішканом


Янукович натякнув, які дороги треба ремонтувати

В Україні потребують уваги не лише магістральні дороги, а й шляхи місцевого значення, сільські.

Про це заявив президент Віктор Янукович під час зустрічі з главою Державної служби автомобільних доріг Володимиром Демішканом, повідомляє прес-служба глави держави.

"Яким чином ви маєте сьогодні можливість залучати додаткові кошти, щоб ремонтувати і будувати нові дороги в Україні? Що вам заважає це робити?", - запитав президент, поцікавившись, чи необхідна у цьому напрямку допомога держави в частині вдосконалення нормативно-правової бази.

У свою чергу керівник Укравтодору заявив, що "дорожня галузь була доведена попереднім урядом до банкрутства", йдеться у повідомленні.

Він нагадав, що за експертними оцінками, Україна має одне з кращих у Європі геополітичне розташування для транзитного руху через її територію.

За словами Демішкана, пріоритетним є забезпечення ефективної "ритмічної" роботи галузі, доведення до нормального стану всіх доріг в Україні. Він заявив, що слід звернути увагу саме на організацію транзитного руху.

"Ми над цим працюємо, і вже сьогодні, за цей короткий час, відпрацьована програма щодо виконання робіт на 2010 рік", - сказав він, додавши, що ця програма "перегукується" з програмою підготовки України до Євро-2012.

"Вже у 2010 році ми плануємо здати в експлуатацію 720 км доріг. До того ж, це головні напрямки наших транзитних шляхів", - зазначив Демішкан.

За його словами, йдеться, зокрема, про автомагістраль Київ - Львів (60 кілометрів з 240 будуть здані до Дня Незалежності), об'їзну дорогу навколо Луганська, будівництво якої планується завершити у жовтні.

Глава Укравтодору заявив, що кілька днів тому завершилося спорудження другої черги об'їзду навколо Чернівців. Крім того, цього року буде здано в експлуатацію 100 км об'їзної дороги навколо Харкова.

Демішкан також повідомив, що через три місяці планується завершити будівництво шляхопроводу в Жулянах.

Раніше повідомлялося, що Укравтодор проводить ремонт дороги до резиденції Януковича "Межигір'я". Демішкан заявляв, що це плановий ремонт, орієнтовна вартість якого складає 49,7 мільйонів гривень.

Також, за повідомленнями ЗМІ, проводиться ремонт Старообухівської траси під Києвом через те, що по ній з Конча-Заспи на роботу до Києва і назад їздить прем'єр Микола Азаров.

 

Українська правда


0
0