22 верес. 2010 20:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Україна
0

49

0

Янукович обіцяє зробити все, щоб в Україну прийшли інвестиції

Янукович обіцяє зробити все, щоб в Україну прийшли інвестиції

Президент заявив, що в Україні впроваджується програма реформ, спрямованих на поліпшення бізнес-клімату


Янукович обіцяє зробити все, щоб в Україну прийшли інвестиції

Австрія зацікавлена у поглибленні відносин з Україною у сфері економіки.

Про це заявив федеральний президент Австрійської Республіки Хайнц Фішер на зустрічі з президентом України Віктором Януковичем у середу в Нью-Йорку, повідомляє прес-служба глави української держави.

"В Австрії уважно стежать за ситуацією в Україні. Ми зацікавлені в поглибленні відносин у сфері економіки", - заявив Фішер.

Глави держав зазначили важливість поглиблення двостороннього співробітництва України та Австрії, передусім у торговельно-економічній сфері.

Сторони обговорили деякі питання міжнародної політики та ситуації в сфері енергетики в Європі, а також проведення реформ в Україні.

"Україна увійшла в активну фазу економічного розвитку", - зазначив Янукович.

Янукович повідомив австрійському колезі, що в Україні впроваджується програма реформ, спрямованих на поліпшення бізнес-клімату, зокрема, вже вдалося майже вдвічі скоротити дозвільну систему в країні.

"Ми робимо все, щоб створити сприятливі умови для залучення інвестицій", - сказав він.

В свою чергу Фішер назвав зовнішню політику України "розумною і виправданою", підкресливши тісні відносини України з Росією і збереження добрих взаємин України з Євросоюзом.

У контексті обговорення перспектив співробітництва України та ЄС Янукович та Фішер обговорили питання підготовки до майбутнього саміту Україна-ЄС, який повинен відбутися в листопаді нинішнього року.

Президент України зазначив, що в ході саміту планується обговорення трьох найважливіших пунктів порядку денного взаємовідносин України і ЄС: укладення угоди про асоціацію, створення зони вільної торгівлі та запровадження двостороннього безвізового режиму.

З цього приводу Фішер висловив переконання, що переговорний процес щодо безвізового режиму країн ЄС для громадян України може бути почато.

 

Українська правда


0
0