23 серп. 2010 14:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Політика
0

47

0

Янукович вимагає переписати правила місцевих виборів

Янукович вимагає переписати правила місцевих виборів

щоб політичні сили мали можливість йти на вибори за оновленим законом


Янукович вимагає переписати правила місцевих виборів

Президент Віктор Янукович наполягає, щоб Верховна Рада внесла зміни до закону про місцеві вибори.

Про це він сказав журналістам.

"25 червня, після Дня Незалежності, я підпишу зміни до закону про вибори і буду наполягати на тому, щоб відбулося позачергове засідання Верховної Ради, щоб ми могли прийняти цей закон і щоб політичні сили мали можливість йти на вибори за оновленим законом", - заявив Янукович.

"Необхідно врахувати точку зору, яка склалася в українському суспільстві та політикумі. Треба додати зміни до того закону (про місцеві вибори)", - сказав він.

Як відомо, чинний документ передбачає, що місцеві вибори повинні проходити за мажоритарно-пропорційною системою без участі блоків політичних партій.

Зокрема, вибори депутатів сільських, селищних рад, а також сільських, селищних, міських голів проводяться за мажоритарною системою відносної більшості в одномандатних виборчих округах.

Вибори депутатів Верховної Ради Криму, обласних, районних, міських, районних у містах рад проводяться за змішаною (мажоритарно-пропорційною) системою, за якою 50% обираються за виборчими списками політичних партій, 50% - в мажоритарних виборчих округах.

Місцева організація партії може висувати кандидатів на місцевих виборах за умови, що вона зареєстрована в установленому законом порядку не пізніш як за триста шістдесят п'ять днів до дня виборів.

Спікер Володимир Литвин заявив, що позачергове засідання парламенту має відбутися до кінця серпня.

 

Українська правда


0
0