30 листоп. 2010 14:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Влада
0

50

0

Янукович вимагає від Азарова реформи податкової служби

Янукович вимагає від Азарова реформи податкової служби

"Я вимагаю від уряду провести реформу податкової служби з метою забезпечення прозорої роботи, недопущення адміністративного свавілля та зловживань"


Янукович вимагає від Азарова реформи податкової служби

Президент Віктор Янукович вимагає від депутатів глибокої та прискореної роботи над Податковим кодексом.

Про це йдеться в його заяві щодо Податкового кодексу, опублікованій на сайті президента у вівторок.

"Податковий кодекс повинен стати ефективним і справедливим інструментом у боротьбі з тіньовою економікою, прозорим механізмом наповнення бюджету країни, рушійною силою модернізації країни", - зазначає Янукович.

При цьому він наголошує, що в Кодексі мають бути враховані як потреби держави, так і інтереси громадян.

"Після ретельного ознайомлення з положеннями Податкового кодексу я переконався, що далеко не всі вони відповідають такимвимогам", - зазначає Янукович.

"Я поділяю стурбованість людей тим, що в цьому проекті суттєво обмежені права підприємців, непомірно посилена роль податкової адміністрації", - констатує президент.

"Я категорично проти таких підходів і, користуючись правом вето, повертаю Податковий кодекс до Верховної Ради", - підкреслює він.

Глава держави вимагає від депутатів "глибокої та прискореної роботи над Податковим кодексом".

"Крім того, я вимагаю від уряду провести реформу податкової служби з метою забезпечення прозорої роботи, недопущення адміністративного свавілля та зловживань", - додав Янукович.

Він наголосив: "У нас немає іншого виходу, як побороти тіньову економіку. Вона породжує корупцію, створює загрозу демократичним правам і свободам, не дозволяє Україні зайняти гідне місце у цивілізованому світі".

За словами президента, "лише на основі нового оподаткування можливі суттєві підвищення пенсій і зростання зарплат, якісне медичне обслуговування і сучасна наука та освіта".

"Кодекс мають поважати громадяни, йому повинні довіряти вітчизняні підприємці та закордонні інвестори. Чітко прописані правила сплати податків є також ефективним запобіжником корупції, цієї важкої соціальної хвороби нашого суспільства", - зазначив Янукович.

"Податковий інспектор як і підприємець повинен знати свої обов’язки і нести відповідальність за вільне тлумачення законів і прояви корупції", - додав Янукович.

 

Українська правда


0
0