30 груд. 2011 15:16

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

40

0

Янукович заборонив будуватися на прибережних смугах

Янукович заборонив будуватися на прибережних смугах

Президент підписав закон "Про внесення змін до Водного та Земельного кодексів України щодо прибережних захисних смуг"


Янукович заборонив будуватися на прибережних смугах

Президент Віктор Янукович підписав закон "Про внесення змін до Водного та Земельного кодексів України щодо прибережних захисних смуг".

Відповідно до закону, прибережна захисна смуга уздовж морів, морських заток і лиманів входить у зону санітарної охорони моря і може використовуватися лише для будівництва військових та інших оборонних об'єктів.

Також для будівництва об'єктів, які виробляють енергію за рахунок використання енергії вітру, сонця і хвиль, об'єктів постачання, розподілу, передачі енергії.

Окрім того, для будівництва санаторіїв, дитячих оздоровчих таборів та інших лікувально-оздоровчих установ з обов'язковим централізованим водопостачанням і каналізацією, гідротехнічних, гідрометричних та лінійних споруд.

Прибережна захисна смуга повинна бути шириною не менше двох кілометрів від урізу води.

Крім того, ширина захисної смуги встановлена: для малих річок, струмків і потічків, а також ставків площею менш як 3 гектари - 25 м, для середніх річок, водосховищ на них та ставків площею понад 3 гектари - 50 м; для великих річок, водосховищ на них та озер - 100 м.

Також закон передбачає, що до узбережжя морів, морських заток і лиманів в межах пляжної зони забезпечується безперешкодний і безкоштовний доступ громадян для загального водокористування, крім земельних ділянок, на яких розташовані гідротехнічні, гідрометричних та лінійних споруд, санаторії та інші лікувально-оздоровчі установи, дитячі оздоровчі табори.

У разі надання права користування пляжною зоною користувачі зобов'язані забезпечити безперешкодний і безкоштовний прохід вздовж берега моря, затоки або лиману.

"Комментарии"


0
0