23 листоп. 2010 17:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Влада
0

58

0

Яцуба готує "революцію" в будівельній галузі

Яцуба готує "революцію" в будівельній галузі

"ми не тільки пропонуємо скорочення термінів оформлення дозволів на будівництво з 415 днів до 60, впроваджуємо декларативний принцип у будівництві об'єктів 1-3 категорії, розширюємо перелік об'єктів, проведення експертизи проектів яких не є обов'язковим"


Яцуба готує "революцію" в будівельній галузі

Проект закону "Про регулювання містобудівної діяльності" можна вважати революцією в дозвільно-погоджувальної системі будівельної галузі.

Про це заявив міністр регіонального будівництва та будівництва Володимир Яцуба.

Яцуба також підкреслив, що закон був розроблений в найкоротші терміни і має конструктивно новий підхід до регуляторної політики у будівництві.

"Сьогодні цим законом ми не тільки пропонуємо скорочення термінів оформлення дозволів на будівництво з 415 днів до 60, впроваджуємо декларативний принцип у будівництві об'єктів 1-3 категорії, розширюємо перелік об'єктів, проведення експертизи проектів яких не є обов'язковим, так само як і отримання дозволу на виконання будівельних робіт, сюди віднесено й об'єкти малого, середнього бізнесу та приватний сектор. Цим законом ми підсилюємо і відповідальність чиновників за порушення термінів узгодження, відповідальність забудовників та інвесторів за якість будівництва ", - зазначив міністр.

При обговоренні проекту особливу увагу було приділено процедурі затвердження переліку об'єктів 4-5 категорії, прийнято рішення, що ця низка об'єктів буде обов'язково розглядатися і узгоджуватися Кабінетом міністрів.

Також до проекту була надана низка пропозицій щодо вдосконалення проекту з боку Міністерства екології, Української будівельної асоціації та інших.

Але в цілому проект закону знайшов підтримку керівництва Кабінету міністрів, представників забудовників і громадських будівельних організацій.

 

"ЛІГАБізнесІнформ"


0
0