2 листоп. 2010 18:14

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Політика
0

48

0

"Єдність" підбила попередні підсумки результатів голосування до Вінницької облради

"Єдність" підбила попередні підсумки результатів голосування до Вінницької облради

За їх даними, як за списками, так і по мажоритарним округам лідирують кандидати від Партії Регіонів


"Єдність" підбила попередні підсумки результатів голосування до Вінницької облради

За попередніми даними Української Партії "Єдність" Вінниччини, на виборах до обласної ради Партія Регіонів отримала 23% голосів за списками та здобула 36 місць за результатами голосування по мажоритарним одномандатним округам.

Відповідні дані під час прес-конференції озвучив голова Вінницької обласної ради Григорій Заболотний.

Він сказав, що за попередніми даними "Єдності" Вінниччини, на виборах до обласної ради партія регіонів отримала 23% голосів, ВО "Батьківщина" – 22%, УП "Єдність" Вінниччини – 14,5% та "Фронт Змін" – 8%. "Таким чином, це 66 депутатів, які повинні пройти за пропорційною системою", - повідомив Г.Заболотний.

Він також зазначив, що за мажоритарною системою – 36 місць в облраді буде за Партією Регіонів, 11 – ВО "Батьківщина", 10 – УП "Єдність", 5 – Народна партія, 1 – "Свобода", 1 – "Собор", 1 – Українська Народна Партія, 1 – Соціалістична Партія.

"Таким чином, в обласній раді можна створити професійну більшість, яка б приймала правильні управлінські рішення і ефективні рішення на користь розвитку Вінницької області", - переконаний Г.Заболотний.

Всього Вінницька обласна виборча комісія зареєструвала 38 партій для участі у виборах обласної ради.

У вересні Вінницька облрада збільшив свій склад з 100 до 132 депутатів на виборах місцевих рад, 66 з яких обираються по багатомандатному округу і 66 по мажоритарним одномандатних.

Загальна кількість виборців у Вінницькій області 1,393 млн. чоловік.

 

ВИННИЦА.info


0
0